Games & gadgets

'Netflix in gesprek met Take-Two om 'GTA' naar streamingdienst te halen'

foto: Rockstar Games
  1. Newschevron right
  2. 'Netflix in gesprek met Take-Two om 'GTA' naar streamingdienst te halen'

Naast GTA 6 kunnen gamers mogelijk uitkijken naar nog een nieuwe game in de Grand Theft Auto-reeks. Netflix zou namelijk plannen hebben om een GTA-game uit te brengen via Netflix Games.

'Gesprekken met Take-Two'

Volgens de Wall Street Journal zou Netflix gesprekken hebben gevoerd met Take-Two Interactive en Rockstar Games, respectievelijk de uitgever en ontwikkelaar van GTA, om de populaire openwereldgame naar Netflix te brengen. De streamingdienst zou de game via een licentiedeal uit willen brengen. Om wat voor game het gaat en wie deze gaat ontwikkelen, is vooralsnog onbekend.

Netflix-games

Netflix-abonnees kunnen sinds 2021 ook games spelen via de streamingdienst. De games zijn vooralsnog alleen op mobiele apparaten te spelen. In de toekomst moeten er ook games aangeboden worden die via tv's en pc's vanuit de cloud gestreamd kunnen worden, vergelijkbaar met Xbox Games Pass van Microsoft.

Eerst GTA 6

Voordat het zover is dat we GTA kunnen spelen via Netflix zijn de meeste gamers uiteraard benieuwd naar het aankomende deel in de reeks, GTA 6. Los van de aankondiging dat de game in ontwikkeling is, heeft Rockstar Games nog niets losgelaten over het langverwachte spel. Tijdens een presentatie van de meest recente kwartaalcijfers van Take-Two Interactive heeft CEO Strauss Zelnick laten weten dat hij in het fiscale jaar 2025 een recordomzet verwacht. Het zou dus goed kunnen dat we GTA 6 in de loop van volgend jaar kunnen verwachten.

Ster advertentie
Ster advertentie