Music

Murda vrijgesproken in de Turkse zaak rondom zijn songteksten: "Ik kan alle stress nu loslaten"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Murda vrijgesproken in de Turkse zaak rondom zijn songteksten: "Ik kan alle stress nu loslaten"

Murda is vrijgesproken voor het aansporen tot drugsgebruik met zijn songteksten. De rapper werd in 2021 in Turkije aangeklaagd door het Turkse OM en zou een lange straf moeten uitzitten. Hij ging in hoger beroep en won deze zaak. FunX spreekt Murda in Jouw Stad Rotterdam en de artiest laat weten dat hij hartstikke blij is met het besluit.

Vrijgesproken

Murda heeft vier jaar cel ontweken en zegt blij te zijn dat het proces nu achter de rug is. "Ik was met zo veel dingen bezig. Mijn agenda stond bomvol terwijl ik dit te horen kreeg, dus ik ben blij dat ik alle stress en gedachtes hierover nu los kan laten", vertelt hij.

Murda zegt dat het proces voor zijn gevoel erg lang duurde. "We mochten tijdens deze periode gelukkig nog steeds ons werk blijven uitvoeren, dus ik ben meerdere keren in en uit Turkije gevlogen. Toen was ik ook op mijn hoede van: 'Zou er iets kunnen gebeuren nu?' Maar het is verder allemaal rustig verlopen", aldus Murda.

De artiest is vrijgesproken van alle aantijgingen en kan nu dus gewoon doorrappen. Murda is verrassend kalm onder de situatie, omdat hij er altijd al van overtuigd was dat hij niets verkeerds had gedaan. "We zijn geen criminelen of zo, ik had niets verkeerd gedaan. Ik ben heel blij met de uitspraak en zou ook vooral in shock zijn als de uitkomst anders was geweest", zegt hij.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Drugs verheerlijken

Murda werd vorig jaar veroordeeld tot een straf van vier jaar en twee maanden. Het Turkse OM was namelijk van mening dat de rapper met zijn songteksten het gebruik van cannabis verheerlijkte.

Dit is niet de eerste keer dat een rapper in Turkije wordt beschuldigd van het aansporen tot drugsgebruik. De Turkse rapper Ezhel, met wie Murda heeft samengewerkt, werd hier namelijk ook eerder voor aangeklaagd. In 2018 werd hij opgepakt en zat hij drie weken vast, omdat hij net als Murda wietgebruik zou verheerlijken. Er werd toen een gevangenisstraf van tien jaar tegen Ezhel geëist, maar daar werd hij van vrijgesproken.

Ster advertentie
Ster advertentie