Music

Drake verbreekt meerdere records met 'Certified Lover Boy'

foto: YouTube: Drake
  1. Newschevron right
  2. Drake verbreekt meerdere records met 'Certified Lover Boy'

Sinds afgelopen vrijdag kunnen Drake-fans eindelijk weer genieten van een gloednieuw album van hun favoriete artiest. Dat de hype rondom Certified Lover Boy groot was, is nog zacht uitgedrukt. Het lange wachten, maakte dat fans massaal het album streamden, wat ertoe heeft geleid dat Drake meerdere records brak met zijn zesde studioalbum.

Spotify en Apple Music-records verbroken

Een dag na de release van Certified Lover Boy maakte Spotify bekend dat de plaat het meest gestreamde album binnen één dag was op de streamingdienst. Daarmee liet Drake Kanye West en Olivia Rodrigo achter zich. Het record stond namelijk eerst op naam van Rodrigo met de release van haar album Sour en een weekje op naam van Kanye na de release van Donda. Ook Apple Music liet weten dat Certified Lover Boy de meest gestreamde plaat van het jaar is en dat de release ervoor heeft gezorgd dat Drake de meest gestreamde artiest van 2021 is. Om het verbreken van de Spotify-record te vieren, deelde de rapper een foto via Instagram.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Opgedragen aan Instagrammodellen

Certified Lover Boy had eigenlijk in januari moeten verschijnen, maar kwam uiteindelijk negen maanden later uit. Drake stelde het album uit, omdat hij nog herstellende was van een operatie. In de tussentijd dropte hij de EP Scary Hours 2. Het album is naar eigen zeggen opgedragen aan de pas overleden Instagrammodellen Nadia Ntuli en Mercedes Morr.

Ster advertentie
Ster advertentie