Music

Avalon dropt nieuwe tape 'Avalon Family' met Hansie, Jayh en Zefanio

foto: Instagram: Jayh Jawson
  1. Newschevron right
  2. Avalon dropt nieuwe tape 'Avalon Family' met Hansie, Jayh en Zefanio

Platenlabel Avalon heeft vandaag zijn langverwachte album Avalon Family gedropt. Het nieuwe project is superdivers en bevat maar liefst 15 tracks. Op het album zijn voornamelijk Avalon-artiesten als Hansie, Jayh en Zefanio te horen, maar er staan ook een paar features van buitenaf op de nieuwe tape. Gisteravond waren de artiesten van Avalon te gast bij FunX voor een takeover waarin ze leuke challenges deden en meer vertelden over hun album.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Schrijverskamp

Een groot deel van Avalon Family is gemaakt op een schrijverskamp in België. Volgens Hansie was er een heerlijke sfeer en is er veel gelachen: "Op een gegeven moment hoorde ik allemaal geschreeuw dus ik dacht: ik ga even kijken. Opeens was heel de garage vol met producers en artiesten die aan het freestylen waren. Dat was echt leuk. Ik heb tijdens het schrijverskamp sowieso iedereen van de Avalon-familie beter leren kennen. Er was gewoon een goede vibe en iedereen was echt sterk. Ik was onder de indruk", vertelde hij gisteren tijdens de takeover.

Volgens Avalon-oprichter Jayh is dat familiegevoel altijd al zo geweest: "Avalon is vanaf het begin af aan al een familie. Ik ben dit label samen met mijn broer aan een keukentafel begonnen. Ik had het gevoel dat we zelf ook wel een label konden runnen, maar ik kon dat natuurlijk niet alleen, want ik moest liedjes blijven maken en optreden. Iemand moest de zakelijke kant runnen", vertelt hij. "Jaren later hebben we een kantoor met vergaderzalen en studio's en beginnen we echt een serieus bedrijf te worden. Hoewel we groter worden, moet iedereen binnen het label zich altijd onderdeel van de familie blijven voelen."

Jayh vindt dat het nieuwe album echt een mijlpijl is voor het label: "Ik heb van dichtbij gezien hoe hard iedereen heeft moeten werken om dit album te maken. Ik heb de artiesten zien zwoegen, de producers zien bikkelen maar ook de grafische ontwerpers hebben ontzettend hun best gedaan. Het is gewoon gelukt."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

FunX Fresh op Spotify

Ben je benieuwd wat voor nieuwe muziek er nog meer is uitgekomen? Check dan de FunX Fresh-playlist op Spotify. Die wordt elke vrijdag aangevuld met de lekkerste nieuwe releases uit binnen- en buitenland, zodat jij niks hoeft te missen.

Ster advertentie
Ster advertentie