OMG

Dronken automobilist wisselt van plek met hond om onder arrestatie uit te komen

foto: Afbeelding ter illustratie | Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Dronken automobilist wisselt van plek met hond om onder arrestatie uit te komen

Een automobilist uit Colorado bedacht een opmerkelijke truc om te proberen onder zijn arrestatie uit te komen nadat hij werd aangehouden door de politie vanwege te hard rijden. De duidelijk beschonken man besloot zijn hond achter het stuur te zetten terwijl hij zelf op de bijrijdersstoel plaatsnam.

Passagier

De dronken snelheidsduivel kreeg afgelopen zaterdag rond 23.30 uur 's avonds in de stad Springfield een stopteken van een politieagent. De man reed namelijk wel 30 kilometer per uur harder dan was toegestaan. Toen de auto tot stilstand kwam en de politieagent aanstalten maakte om naar de man toe te lopen, zag hij vanaf een afstandje hoe de man stuntelig van plaats verwisselde met zijn hond. Hij stapte vervolgens de passagierszijde uit en beweerde dat hij niet had gereden.

Vluchtpoging

Toen de agent de man vroeg hoeveel alcohol hij die dag had gedronken, besloot de man ervandoor te gaan. Zijn trouwe viervoeter bleef al die tijd in zijn rol van bestuurder. De vluchtpoging van de man duurde niet heel lang; hij werd al na 20 meter ingehaald en gearresteerd door de agent.

Medeplichtig

Na onderzoek in het ziekenhuis werd de bestuurder gearresteerd op verdenking van verschillende aanklachten, waaronder rijden onder invloed, fors te hard rijden en vluchten voor de politie. Bovendien had de man al twee eerdere veroordelingen op zijn naam staan. De medeplichtige hond kwam er volgens de politie met een waarschuwing van af. Het beestje mocht onder begeleiding van een kennis van de chauffeur het bureau verlaten.

Ster advertentie
Ster advertentie