OMG

Turkse voetballer wordt ontslagen vanwege profiel op datingapp: "Succes met je carrière"

foto: Bumble
  1. Newschevron right
  2. Turkse voetballer wordt ontslagen vanwege profiel op datingapp: "Succes met je carrière"

De Turkse voetbalclub Besiktas heeft Emirhan Delibas ontslagen, omdat hij een profiel op de datingapp Bumble had. Volgens verschillende Turkse media zou de club geen imagoschade willen oplopen en werd de voetballer daarom weggestuurd. Zelf zegt hij dat het gaat om een nepaccount.

Ontslagen na Bumble-account

Op de screenshots is voetballer Emirhan Delibas te zien, terwijl hij een shirt van zijn voormalige club draagt. Hij noemt zichzelf dan ook een "professionele voetballer bij Besiktas." Op zijn account is ook te zien dat de 21-jarige voetballer zich voordeed als 24-jarige en dat hij op zoek is naar iets wat "casual" is.

Niet lang nadat de screenshots van het Bumble-account viraal gingen op X bracht de voetbalclub een statement naar buiten, waarmee ze afscheid namen van Delibas. "We hebben in onderling overleg besloten om afscheid te nemen", laat de club weten. "Wij wensen hem veel succes in zijn toekomstige carrière." Volgens verschillende Turkse media zou Besiktas dit besluit hebben genomen omdat het voor een slechte reputatie van de club zou zorgen.

foto: Bumble

"Nepprofiel"

Zelf zegt Emirhan Delibas dat het gaat om een nepprofiel. "Ik wil duidelijk maken dat mijn band met de club niet in twijfel getrokken moet worden en verwerp de beschuldigingen die gemaakt zijn door nepaccounts op social media", schrijft hij op Instagram. Ook gebruikt de voetballer dit moment om zijn fans te bedanken en sluit hij zijn bericht af met: "jullie liefde en steun is altijd mijn grootste motivatie geweest."

Ster advertentie
Ster advertentie