OMG

De oudste hond ter wereld viert vandaag zijn 31ste verjaardag

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. De oudste hond ter wereld viert vandaag zijn 31ste verjaardag

Afgelopen februari werd de Portugese hond Bobi met zijn dertig jaar door het Guiness World Records uitgeroepen tot de oudste hond ter wereld. Afgelopen weekend is de hond weer een jaartje ouder geworden. De net 31-jarige Bobi is niet alleen de oudste hond ter wereld, maar ook de oudste hond ooit.

Verjaardag

Bobi heeft zijn verjaardag op een "zeer traditionele Portugese" manier gevierd. In het bijzijn van meer dan honderd gasten mocht de trouwe viervoeter samen met zijn baasje Leonel Costa 31 kaarsjes uitblazen. Hierna werd hij onder meer getrakteerd op een uitvoering van een dansgezelschap.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Stokoud

Bobi is geboren op 11 mei 1992 en daarmee vandaag precies 31 jaar en 4 dagen oud. En dat is bijzonder, want Bobi is een hond van het ras Rafeiro do Alentejo, waarbij de gemiddelde leeftijdsverwachting tussen de 12 en 14 jaar ligt. Naast wat ouderdomskwaaltjes gaat het ook nog uitstekend met de nieuwe recordhouder.

Bobi neemt het stokje over van zijn soortgenoot Bluey. Bluey was een Australische viervoeter die in 1910 werd uitgeroepen tot oudste hond ooit. Het beestje werd 29 jaar en 5 maanden oud.

Levenselixer

Maar wat is het geheim van het lange hondenleven? Volgens Leonel eet Bobi al zijn hele leven hetzelfde als zijn baasjes, maar dan zonder de kruiden. Soms krijgt hij als extraatje nog wat vlees uit blik. Volgens de vader van het gezin is er nog een ander belangrijk aspect. "Hij is zo oud geworden door de rustige en vredige omgeving."

Ster advertentie
Ster advertentie