OMG

Vrouw laat 2,8 miljoen dollar na aan huisdieren nadat kinderen haar hebben verwaarloosd

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Vrouw laat 2,8 miljoen dollar na aan huisdieren nadat kinderen haar hebben verwaarloosd

De kinderen van een hoogbejaarde vrouw uit Shanghai zijn maar liefst 2,8 miljoen dollar misgelopen, omdat hun moeder hen heeft onterfd. De vrouw koos ervoor om haar vermogen na te laten aan haar trouwe honden en katten.

Geen geld voor kinderen

De vrouw, die van haar achternaam Liu heet, liet een aantal jaar geleden een testament opmaken, waarin stond dat ze al haar geld en bezittingen zou nalaten aan haar drie kinderen. Na verloop van tijd veranderde Liu van gedachte en besloot ze haar kinderen te onterven, omdat ze haar nooit bezochten of voor haar zorgden toen ze ziek werd. Volgens de vrouw waren alleen haar huisdieren er voor haar en verdienen ze het dan ook om haar vermogen te erven, zo meldt South China Morning Post.

Dierenkliniek

Liu wees als beherder van haar erfenis een dierenkliniek aan die verantwoordelijk zou zijn voor de zorg van haar huisdieren. Hoewel de vrouw haar geld rechtstreeks aan haar huisdieren wilde nalaten, is dat in China volgens de wet niet mogelijk. "Liu’s huidige testament is één ding, maar we zouden haar hebben geadviseerd een persoon aan te stellen die ze vertrouwt om toezicht te houden op de dierenkliniek. Zo kon ze ervoor zorgen dat het geld zou worden gebruikt voor de zorg van haar huisdieren", aldus een ambtenaar van het Will Registration Centre in Beijing.

Nooit van gedachte veranderd

Het is onduidelijk waarom de kinderen van Liu haar nooit bezochten. De moeder van drie kreeg bij het Will Registration Centre ook te horen dat haar testament altijd nog kan veranderen als de band met haar kinderen in de toekomst verbetert. Inmiddels is het duidelijk dat dit nooit is gebeurd.

Ster advertentie
Ster advertentie