OMG

Hond Zoey pakt het wereldrecord voor de langste hondentong

foto: YouTube: Guinness World Records
  1. Newschevron right
  2. Hond Zoey pakt het wereldrecord voor de langste hondentong

De drie jaar oude viervoeter Zoey heeft een merkwaardig record verbroken. De hond van eigenaren Drew en Sadie Williams mag het wereldrecord voor langste hondentong op haar naam schrijven. Met een tong van 12,7 centimeter kon geen andere soortgenoot haar meer inhalen.

Lange tong

De lange tong van Zoey valt direct op. De kruising tussen een labrador en een Duitse Herder geniet ervan om wild rond te rennen en te zwemmen, waarna ze uitgeput bij haar baasjes komt hijgen met haar tong uit haar mond bungelend. Het is moeilijk voor iedereen om niet verbaasd naar de hijgende hond te kijken wanneer ze Drew en Sadie tegenkomen. Velen van hen beginnen dan ook een gesprek met haar baasjes om het toch even over die bizar lange tong te hebben.

Nieuwsgierig

Drew en Sadie zijn inmiddels gewend geraakt aan opmerkingen over Zoey's tong, maar toen iemand suggereerde dat het mogelijk om een recordbrekende zou kunnen gaan, werd Drew toch nieuwsgierig. Hij besloot de Guinness-website te bezoeken en ontdekte dat het record voor de langste tong van een levende hond op het moment niet werd ingevuld, omdat de vorige recordhouder, een sint-bernard met een tong van 18,58 centimeter, inmiddels was overleden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Recordlengte

"Niet geschoten is altijd mis", zullen Drew en Sadie hebben gedacht. Als liefhebbende baasjes besloten ze een dierenarts in te schakelen om Zoey's tong op te meten voor het Guinness World Record. Ze stuurden de gemeten lengte samen met een pakket bestaande uit video's, foto's en getuigenverklaringen naar de organisatie.

Na vier maanden lang wachten, is het nu eindelijk zo ver: Zoey mag het record officieel op haar naam zetten.

Ster advertentie
Ster advertentie