Sport

Max Verstappen verbreekt record voor meeste zeges in een jaar

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Max Verstappen verbreekt record voor meeste zeges in een jaar

Max Verstappen heeft gisteravond met de zege in de Grand Prix van Mexico het record verbroken voor meeste zeges in één jaar. Met de veertiende zege van het seizoen verbrak hij het gedeelde record van Michael Schumacher en Sebastian Vettel.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

14 zeges

Verstappen vertrok in Mexico vanaf pole en gaf die leiding de gehele race eigenlijk niet meer uit handen. Hij bleef Lewis Hamilton, die tweede eindigde, en zijn Mexicaanse teamgenoot Sergio Pérez, die derde werd in zijn thuisrace, vrij gemakkelijk voor. Met de veertiende zege van het seizoen staat de Nederlander nu op eenzame hoogte.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Records

Behalve het record voor de meeste zeges in een seizoen, heeft Verstappen ook al een nieuw record gevestigd voor meeste aantal punten in een seizoen. De Nederlander behaalde dit seizoen al 416 punten. Het vorige record stond op naam van Hamilton met 413 punten.

Het Formule 1-seizoen is nog niet voorbij en dus kan Verstappen het voor de toekomst nog lastiger maken om zijn records te verbreken. Over twee weken is de Grand Prix van Brazilië en een week later is de laatste race in Abu Dhabi.

Ster advertentie
Ster advertentie