Sport

Rico Verhoeven verslaat Hesdy Gerges en blijft ongeslagen

foto: Instagram: @hititshow
  1. Newschevron right
  2. Rico Verhoeven verslaat Hesdy Gerges en blijft ongeslagen

Rico Verhoeven heeft gisterenavond Hesdy Gerges verslagen tijdens HIT IT in Ahoy. Hij won het gevecht op basis van een technische knock-out en behoudt daarmee zijn ongeslagen status.

Ongeslagen

Rico had in de eerste twee rondes van het gevecht al de overhand, voordat hij in de derde ronde Hesdy naar de grond sloeg. Hesdy, voor wie het zijn laatste vechtpartij in zijn twintig jaar durende kickbokscarrière was, gaf zich echter nog niet gewonnen en stond na acht tellen op.

Uiteindelijk besliste Rico de partij in de vijfde en laatste ronde van het gevecht met een aantal rake klappen, waarna de scheidsrechter tussenbeide kwam en Rico op technische knock-out de winst toegewezen kreeg. Daarmee bleef hij voor de zestiende keer op rij ongeslagen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volgende tegenstander

Het was ruim een jaar geleden dat Rico in de kickboksring stond voor een officiële vechtpartij. Velen zullen zijn laatste gevecht, de spectaculaire partij tegen Jamal Ben Saddik, nog wel herinneren. Het was toen de tiende keer dat Rico zijn wereldtitel succesvol verdedigde.

Rico mag sinds 2013 al de kampioenstitel van GLORY dragen. De verwachting is dat Alistair Overeem, die eerdere deze maand Badr Hari versloeg, de volgende vechter is die met Rico de ring instapt in een poging om hem zijn titel af te pakken. Het gevecht zal naar alle waarschijnlijkheid in 2023 plaatsvinden, al is er nog geen exacte datum bekend.

HIT IT

De wereldtitel van Rico stond gisteren tijdens HIT IT niet op het spel. Het evenement valt namelijk niet onder de organisatie van GLORY. De kickbokskampioen was zelf betrokken bij het organiseren van het event, dat bestond uit gevechten en muziekoptredens.

Rico's partij tegen Hesdy was het hoofdgevecht van de programmering en tevens het slotstuk van de avond. De verwachting is dat HIT IT in 2023 de volgende editie organiseert.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie