FunX

Rico Verhoeven over strijd met Ben Saddik: "We left it all in the ring"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Rico Verhoeven over strijd met Ben Saddik: "We left it all in the ring"

Rico Verhoeven won afgelopen zaterdag in een spectaculaire en bloederig gevecht van Jamal Ben Saddik. Daarmee verdedigde Verhoeven opnieuw zijn titel in het zwaargewicht bij Glory. In Start met Fernando blikt hij terug op zaterdagavond: "Een geweldige tegenstander maakt het tot een mooie wedstrijd."

Kritisch

Terwijl Verhoeven na de partij werd overspoeld door complimenten, kijkt de kampioen in het zwaargewicht vooral kritisch naar zijn eigen prestatie. "Dat is mijn ding natuurlijk. Ik kijk eigenlijk alleen maar naar wat fout ging. Ik kijk niet zozeer naar wat er goed ging, maar meer: 'Where did we f*ck up?'", aldus de kickbbokser,

Er zijn twee momenten die Verhoeven dwars zitten als hij het gevecht terugziet. "Dat ik even stil sta en wordt geraakt met die rechtse. Dat is gewoon zonde. De rest van de tijd doe ik het eigenlijk goed, maar op die twee momenten ben je eigenlijk een schietschijf. Dat is natuurlijk iets wat je niet moet doen tegen een grote en sterke gozer."

Quote

Ik merkte steeds minder weerstand en ja, dan vreet ik je op.

Rico Verhoeven

'Gas geven'

Verhoeven ging neer, wat een flinke snee onder zijn oog opleverde en daarom werd hij ook veelal geprezen voor zijn winnaarsmentaliteit om het tij alsnog te keren. Aan Fernando legt hij uit wat er op dat moment door zijn hoofd ging. "Ik werd natuurlijk geraakt. Dat is even balen. Je merkt dat je oog dik wordt, ik kijk op m'n borst, zie bloed en denk: 'Oh, oh'. Voor je gevoel gaat dan de tijd dringen, want dat betekent dat er een scheur zit. Hoe groot die scheur is zie ik zelf niet, dus dan ligt je lot opeens in iemand anders zijn handen. Toen moest ik zorgen dat ik gas ging geven en dat die wedstrijd sneller beslist ging worden."

Gas geven is precies wat Verhoeven vervolgens deed, waardoor Ben Saddik steeds moeër oogde. "Ik weet niet of het kwam doordat hij moe werd of dat ik de impact meer gewend raakte, whatever. Ik dacht gewoon: 'Ik moet nu gas geven'. En ik merkte steeds minder weerstand. En ja, dan vreet ik je op. Dat is wel the bottom line."

Strijdbijl begraven

Verhoeven won uiteindelijk in de derde ronde via technische knock-out, maar heeft vooral lovende woorden over voor zijn tegenstander. "Ik ben van mening dat je pas getest wordt wanneer het vuur aan je schenen staat. Daar heb je een geweldige tegenstander voor nodig. Een geweldige tegenstander maakt het tot een mooie wedstrijd. Daarmee haal je het beste in elkaar naar boven en dat hebben we gedaan."

Eerder hadden de twee nog mot met elkaar, maar Verhoeven is blij dat de strijdbijl nu begraven is. Ben Saddik blikte op Instagram terug op het gevecht en had daarin vooral mooie woorden over voor zijn tegenstander. Meteen na de wedstrijd zat het al goed tussen de twee, zegt Verhoeven. "Dat was super fijn. Hij bood zijn excuses aan en ik heb ook gezegd: 'Het is wat het is'. We hebben allebei wat dingen gezegd, dat is dan vervelend, maar het is wel wat het is. We left it all in the ring en dan moet het ook goed zijn."

Ster advertentie
Ster advertentie