Sport

Na clublegendes Piqué en Busquets vertrekt ook Alba bij Barcelona

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Na clublegendes Piqué en Busquets vertrekt ook Alba bij Barcelona

FC Barcelona werkt toe naar een nieuwe generatie aan spelers. Na Gerard Piqué (36) en Sergio Busquets (34) gaat ook Jordi Alba (34) afscheid nemen van de club.

Contractontbinding

Het contract van Alba liep nog een jaar door, maar beide partijen zijn tot overeenstemming gekomen voor de ontbinding van het contract. Sinds dit seizoen is de linksback niet meer zeker van een basisplaats, maar speelde wel nog 29 wedstrijden. De keuze om het contract van Alba te laten ontbinden heeft mogelijk ook te maken met de financiële situatie van Barcelona. De club wil veel spelers laten vertrekken om ruimte te maken in het salarishuis voor nieuwe spelers.

Prijzen

Alba speelt al elf jaar bij Barcelona en doorliep ook de jeugdopleiding van de Catalanen. In 2008 maakte hij een uitstapje naar Valencia, maar in 2012 keerde hij terug in stad om een blijvende kracht te worden. In zijn periode won hij een groot aantal prijzen, waaronder zes landstitel, een Champions League en vijf Spaanse bekers.

Einde tijdperk

Met het vertrek van Alba komt er een einde aan een tijdperk in Camp Nou. In november besloot de toen 35-jarige Piqué te stoppen en eerder deze maand maakte de 34-jarige Busquets bekend dat hij na dit seizoen vertrekt.

Ster advertentie
Ster advertentie