Sport

LeBron James hint op einde carrière: "Veel om over na te denken"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. LeBron James hint op einde carrière: "Veel om over na te denken"

LeBron James heeft zijn twijfels geuit over zijn toekomst als speler in de NBA. Dat deed de superster nadat zijn team, Los Angeles Lakers, gisteren niet de NBA-finals wist te bereiken.

Uitschakeling

De Lakers verloren vannacht voor de vierde keer op rij van de Denver Nuggets, waardoor de Nuggets zich voor het eerst in de geschiedenis hebben geplaatst voor de NBA-finale. Na afloop zei James tegen de aanwezige journalisten: "Het wordt steeds minder leuk voor mij als ik niet in de finale sta. We zullen zien wat er gaat gebeuren. Eerlijk gezegd heb ik veel om over na te denken."

Volgens de 38-jarige James draait het dit punt in zijn carrière alleen nog maar om titels winnen. "Ik haal geen voldoening meer uit andere wedstrijden, die heb ik al genoeg gespeeld."

Jaar contract

Vorig najaar verlengde James nog zijn contract met een jaar, inclusief een optie voor een extra seizoen. In 2018 maakte James de overstap naar de Lakers, waarmee hij in 2020 het kampioenschap won. Eerder werd hij kampioen met de Miami Heat (2012 en 2013) en de Cleveland Cavaliers (2016). Ondanks de uitschakeling van dit seizoen, verbrak James wel het record voor de meeste punten ooit gescoord in de NBA.

Samenspelen met zoon

Eerder sprak Lebron James nog de wens uit om in zijn laatste seizoen samen met zijn zoon Bronny te willen spelen. Bronny James, achttien jaar oud, heeft onlangs een contract getekend bij USC Trojans, het universiteitsteam van Southern California. Hij zal pas in het seizoen 2024/2025 op zijn vroegst in de NBA spelen.

Ster advertentie
Ster advertentie