Sport

Stadionverbod van 5 jaar voor selfiemaker Amin (13)

foto: Selfie van Amin
  1. Newschevron right
  2. Stadionverbod van 5 jaar voor selfiemaker Amin (13)

Amin werd door zijn actie tijdens de wedstrijd van Het Nederlands elftal tegen Montenegro ineens bekend. Hij zal zijn actie echter ook moeten bekopen met een stadionverbod van vijf jaar. Dat kregen zijn ouders vandaag te horen van de KNVB.

Vijf jaar stadionverbod

In totaal kwamen afgelopen zaterdag zestien fans van alle leeftijden het veld op, onder wie de 13-jarige Amin, die erin slaagde een selfie te maken met Memphis Depay. Net als de andere veldbetreders kreeg hij van de KNVB te horen dat hij vijf jaar lang niet in een stadion mag komen.

Iedereen die het veld op kwam, krijgt ook een boete. Normaal gesproken is dat 450 euro, maar gezien de jonge leeftijd van Amin heeft de KNVB besloten dat de jonge selfiemaker 100 euro moet betalen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Verboden voor jong en oud'

"Het veld betreden tijdens en rondom een wedstrijd is voor jong en oud verboden", laat de KNVB weten. "Dat is niet voor niets, veldbetreding door fans kan namelijk voor vervelende en onveilige situaties zorgen. Het mag dus ook niet als je geen kwaad in de zin hebt, zoals gelukkig zaterdag het geval bleek."

"Niet alleen kunnen de stewards op dat moment niet iemands intenties beoordelen, zo'n actie zet ook anderen aan om het veld op te komen. Dit gebeurde vervolgens ook bij deze wedstrijd, zeker vijftien personen volgden zijn voorbeeld. Om dit tegen te gaan, zijn er internationaal regels opgesteld voor bonden, clubs en bezoekers."

Amin vertelde in Start met Fernando meer over het incident

Ster advertentie
Ster advertentie