Sport

Doelman Jasper Cillessen wordt in Spanje aangeklaagd door ex-vriendin

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Doelman Jasper Cillessen wordt in Spanje aangeklaagd door ex-vriendin

Jasper Cillessen lijkt verwikkeld in een Spaanse soapserie. De doelman van NEC Nijmegen wordt aangeklaagd door zijn ex-partner en journalist Maria Morán, met wie hij samen een dochter heeft. Morán vindt dat Cillessen zijn plichten als vader niet is nagekomen en klaagt hem aan voor het in de steek laten van zijn gezin.

Soapserie

Er bestaat al een tijdje commotie rondom de acties van Cillessen. In november 2022 kwam het verhaal naar buiten dat de oud-keeper van onder andere Barcelona, Valencia en Ajax, een kind verwekt zou hebben bij Maria Morán. De twee zouden een kortstondige relatie hebben gehad. Op de dag dat Morán kenbaar maakte dat ze zwanger was van Cillissen, treuzelde de 33-jarige doelman niet om op sociale media duidelijk te maken dat hij al een andere vrouw had. Een actie die bij het publiek niet in goede aarde viel.

Zorgkosten

Toen Morán beviel van hun kindje, liet Cillessen de kersverse moeder en zijn pasgeboren baby achter in het ziekenhuis, omdat hij niet de 1200 euro wilde betalen voor de ziekenhuisopname. Het dochtertje van de twee had ook na de bevallig extra zorg nodig vanwege een aandoening, maar ook daar wilde Cillessen niet voor opdraaien. De opa van Morán heeft het bedrag uiteindelijk betaald.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Advocaat

Morán heeft genoeg van het gedrag van de keeper en heeft besloten een advocaat in de arm te nemen. Ze beschuldigt Cillessen van het in de steek laten van zijn familie, zo meldt Teresa Bueyes, de advocaat van Morán. Daaronder valt onder andere het niet betalen van de zorgkosten voor zijn dochter. Vooral over deze kwestie is in Spanje een hoop commotie ontstaan.

De advocaten van Cillessen hebben zich nog niet over uitgesproken over de zaak.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Terug in Nederland

Cillessen speelde een tijdje als doelman in Spanje, maar is sinds deze zomer weer te vinden in Nederland onder contract bij NEC. De doelman hoopte afgelopen zomer met die stap mee te kunnen naar het WK in Qatar, maar toenmalig bondscoach Louis van Gaal nam hem niet mee.

Ster advertentie
Ster advertentie