Sport

Ihattaren trekt bij familie Nouri in: "Was niet hard genoeg voor mezelf"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Ihattaren trekt bij familie Nouri in: "Was niet hard genoeg voor mezelf"

Ajax gaat afscheid nemen van Mohamed Ihattaren. De Amsterdamse club besloot vorige week om de optie tot koop in zijn contract niet te lichten, maar de voetballer heeft de hoop nog niet opgegeven en is voor meer structuur bij de familie van Abdelhak Nouri ingetrokken: "Bij de familie Nouri voel ik me volkomen vrij om al mijn problemen te bespreken", zegt hij in gesprek met De Telegraaf.

Vertrek bij Ajax

Aan het begin van dit voetbalseizoen leek Ihattaren zijn carrière weer op de rails te krijgen bij Ajax. Hij was fit en liet zijn kwaliteiten zien in de voorbereiding. Vervolgens verdween de middenvelder van de trainingen. Ihattaren zou te maken hebben gehad met bedreigingen vanuit het criminele circuit, waardoor het volgens veiligheidsexperts niet verantwoord zou zijn om hem op de club te laten komen. Even later ging een auto van Ihattaren in vlammen op.

Vorige week besloot Ajax daarom om de optie tot koop niet te lichten, waardoor Ihattaren op 3 januari weer moet aansluiten bij zijn werkgever Juventus. "We hebben er alles aan gedaan als club", zei Ajax-trainer Alfred Schreuder op een persconferentie over het vertrek.

Video niet beschikbaar

Quote

Mo Nouri zit als een pitbull achter me aan.

Ihattaren

Familie Nouri

Ihattaren heeft de hoop echter niet opgegeven. In gesprek met De Telegraaf laat hij weten voor enkele dagen per week te zijn ingetrokken bij de familie van voormalig Ajax-speler Abdelhak Nouri, die in 2017 tijdens een oefenwedstrijd van Ajax door een hartstilstand in elkaar zakte en blijvende hersenschade opliep. Mo Nouri, de broer van Abdelhak, is sinds kort de zaakwaarnemer van Ihattaren.

"Ik zou willen dat ik eerder nauw contact had gekregen met Mo Nouri", zegt Ihattaren. "Mo Nouri zorgt voor structuur. Hij zit als een pitbull achter me aan. Hij eist dat ik mijn afspraken nakom, twee keer per dag keihard train, op mijn voeding let en de banden doorsnijd met de mensen die niet het beste met me voor hebben. Op Kanaleneiland in Utrecht, waar ik ben opgegroeid, zag ik niet in dat de grens met criminaliteit heel dun is."

Vader overleden

Twee jaar geleden verloor Ihattaren zijn vader en de voetballer zegt nu dat hij dat nooit goed heeft verwerkt. "Doordat het gemis van mijn vader weer opspeelde, blokkeerde het in mijn hoofd. Komt morgen wel, dacht ik dan. Ik was niet hard genoeg voor mezelf."

Bij de familie Nouri voelt Ihattaren zich meer op zijn gemak om over zijn gevoelens te praten. "In de Marokkaanse gemeenschap kun je puur uit respect niet alles tegen je moeder, broers en zussen zeggen. Ik wilde niet elke dag huilend bij mijn moeder binnenkomen als ik weer eens in de knoop zat met mezelf. Maar bij Mo en de rest van de familie Nouri voel ik me volkomen vrij om al mijn problemen te bespreken. En als je dat doet, kun je ze oplossen."

Ster advertentie
Ster advertentie