Sport

Voetballer Dani Alves betaalt een miljoen euro borgsom voor vrijlating

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Voetballer Dani Alves betaalt een miljoen euro borgsom voor vrijlating

Dani Alves heeft een miljoen euro betaald om vrijgelaten te worden uit de Spaanse gevangenis. De voetballer is veroordeeld wegens het seksueel misbruiken van een vrouw in een nachtclub en vroeg om vrijlating totdat hij een definitief vonnis heeft gekregen.

Een miljoen euro

Dani Alves werd eind februari veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4,5 jaar wegens seksueel misbruik. Zijn advocaat ging in beroep en vroeg om de vrijlating van de voetballer totdat het vonnis van de rechter definitief is. De Spaanse rechtbank heeft dit verzoek geaccepteerd, waarna de voetballer de gevangenis nu mag verlaten. Hiervoor diende hij echter wel een borgsom van een miljoen euro te betalen.

Alves moest voor zijn vrijlating zowel zijn Spaanse als Braziliaanse paspoort inleveren. Deze regel is ingezet vanwege het hoge vluchtrisico. Ook moet de voetballer zich wekelijks melden bij de rechtbank.

Rechtszaak

Er werd aanvankelijk door het Spaanse OM een gevangenisstraf van negen jaar en een schadevergoeding van 150.000 euro tegen Dani Alves geëist. De voetballer werd vorig jaar in januari opgepakt en zit sindsdien vast voor de vermeende verkrachting van een 23-jarige vrouw.

Tijdens het proces verklaarde de vrouw dat ze op de nacht van 31 december 2022 aangerand zou zijn door de voetballer. Ze zouden die avond beiden in een nachtclub in Barcelona geweest zijn, waarna een medewerker de vrouw en haar twee vriendinnen uitnodigde om naar de vipruimte van de voetballer te gaan. Hij zou haar uiteindelijk mee hebben gevraagd naar het toilet, waarna hij haar sloeg en dwong tot seks.

Ster advertentie
Ster advertentie