Sport

Ronald Koeman wordt maandag gepresenteerd als de nieuwe bondscoach van Oranje

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Ronald Koeman wordt maandag gepresenteerd als de nieuwe bondscoach van Oranje

Ronald Koeman wordt aanstaande maandag gepresenteerd als de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. Dat meldt de KNVB. Koeman wordt voor de tweede keer Bondscoach van Oranje; tussen 2018 en 2020 had hij het Nederlands Elftal ook al onder zijn hoede.

Livestream

De presentatie wordt gehouden in het trainingscentrum van de KNVB Campus in Zeist. De bijeenkomst wordt vanaf 13.00 uur ook gelivestreamd via het YouTube-kanaal van Ons Oranje. De assistenen van Koeman, Erwin Koeman, Sipke Hulshoff en Patrick Lodewijks, zijn ook aanwezig tijdens de presentatie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Successen Koeman

De nieuwe bondscoach wist al eerder wat successen te behalen met het Nederlands Elftal. Zo haalde Koeman in 2019 met Oranje de finale van de Nations League. In 2020 wist hij het Nederlands Elftal te plaatsen voor het EK van 2020, dat vanwege corona een jaar werd uitgesteld.

Koeman was tijdens het EK alleen al geen coach meer. Hij nam kort na de plaatsing namelijk ontslag om trainer te worden van FC Barcelona. Helaas voor Koeman was dit avontuur niet van lange duur. Door een aantal grote verliezen met het team werd hij na veertien maanden alweer ontslagen.

Terug naar Oranje

Het ontslag van Koeman was goed nieuws voor de KNVB. De voetbalbond benaderde hem in het voorjaar van 2022 dan ook meteen met het voorstel om Louis van Gaal na het WK in Qatar op te volgen. Koeman tekende een contract tot en met het WK van 2026.

Nu heeft Koeman in de eerste periode twee doelen die hij met het Nederlands elftal wil halen: zich plaatsen voor het EK van 2024 en de Nations League winnen. De eerste stap hierin is de uitwedstrijd tegen Frankrijk in de EK-kwalificatie op 24 maart.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie