Sport

UFC-vechter wordt tijdens gevecht gebeten door tegenstander: laat gebitsafdruk tatoeëren

foto: Instagram: andremascote__
  1. Newschevron right
  2. UFC-vechter wordt tijdens gevecht gebeten door tegenstander: laat gebitsafdruk tatoeëren

Tijdens het UFC-gala in Las Vegas vond er een opmerkelijk incident plaats. Tijdens het gevecht tussen de Brazilianen Igor Severino en Andre Lima, werd Lima in zijn arm gebeten door Severino. Laatstgenoemde werd na het opzienbarende tafereel meteen gediskwalificeerd. Voor Lima was het echter een moment die hij graag wilde vereeuwigen en besloot daarom om de tandafdrukken in zijn arm te laten tatoeëren.

Bijtincident

Het incident vond plaats tijdens de tweede ronde van het gevecht tussen de twee Brazilianen. Het gevecht werd door de scheidsrechter onverwacht stopgezet nadat Andre Lima zijn 20-jarige tegenstander in een clinch hield. Terwijl Severino in de clinch werd gehouden, beet hij de winnende Lima in zijn arm. Lima schreeuwde het uit van de pijn en liet de afdruk zien van de beet. Hierop besloot de scheidsrechter dat het mooi was geweest en gaf daarop de winst aan Lima.

Ontslagen bij UFC

De MMA-organisatie UFC, waar ook Jon Jones actief is, neemt het breken van de regels zwaar op. Voor Severino was zijn UFC-debuut ook meteen zijn laatste wedstrijd voor de Amerikaanse organisatie, want hij werd meteen ontslagen. Volgens UFC-president Dana White is het bijten van een tegenstander ten strengste verboden. “Als je gefrustreerd raakt en uit het gevecht wilt, zijn er genoeg manieren om dat te doen, maar het ergste wat je kunt doen is je tegenstander bijten”, aldus Dana White. De winstpremie werd na het bijtincident verdubbeld naar 50.000 dollar.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tattoo

Na de wedstrijd werd 'slachtoffer' Lima gevraagd naar zijn reactie op de beet van zijn tegenstander Severino. Hierop zei Lima: “We waren goed aan het vechten, en op een gegeven moment besloot hij mij om welke reden dan ook te bijten. Ik voelde een scherpe pijn.” Lima besloot kort na het gevecht om de afdruk van zijn beet te laten tatoeëren met de tekst: “Je hebt een bijtbonus gekregen.”

Ster advertentie
Ster advertentie