Sport

Portugese voetbalbond ontkent dat Cristiano Ronaldo dreigde WK te verlaten

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Portugese voetbalbond ontkent dat Cristiano Ronaldo dreigde WK te verlaten

Sinds afgelopen dinsdag deden geruchten de ronde dat Cristiano Ronaldo de WK-selectie wilde verlaten, omdat hij tijdens de wedstrijd tegen Zwitserland een reserverol was toebedeeld. De Portugese voetbalbond Federação Portuguesa de Futebol (FPF) meldt in een verklaring echter dat er niets klopt van de geruchten.

"Onbetwistbare mate van toewijding"

Verschillende Portugese media brachten het nieuws naar buiten dat Ronaldo tijdens een verhitte discussie met bondscoach Fernando Santos zou hebben gedreigd het WK in Qatar te verlaten. Naar verluidt zou hij dat gezegd hebben toen hij te horen kreeg dat hij de wedstrijd tegen Zwitserland op de bank zou beginnen.

De FPF meldt echter dat de aanvoerder van het Portugese elftal "geen moment heeft gedreigd" het nationale team te verlaten. "Cristiano Ronaldo levert elke dag unieke prestaties voor het nationale team en het land. Dat moet worden gerespecteerd en dat getuigt van de onbetwistbare mate van toewijding aan de nationale ploeg", aldus de FPF.

Zichtbaar gefrustreerd

Ronaldo was in de drie groepswedstrijden verzekerd van een plek in het basiselftal, maar in de laatste groepswedstrijd was hij zichtbaar gefrustreerd dat hij werd gewisseld. "Jij hebt erg veel haast om mij te wisselen", zou hij tegen bondscoach Santos gezegd hebben. De Portugese trainer gaf een aantal dagen later aan dat hij dat "helemaal niet leuk vond" en dat ze het voorval intern hadden besproken. Ondanks dat Ronaldo na afloop van de overwinning op Zwitserland direct naar de kleedkamer liep, zei Santos dat er geen probleem is tussen hem en de aanvoerder van Portugal.

Lastige periode

Ronaldo maakt momenteel een lastige periode mee in zijn veelbesproken voetbalcarrière. De Portugese vedette lag lange tijd in de clinch met Manchester United-trainer Erik ten Hag. Dat resulteerde uiteindelijk in zijn vertrek bij de Engelse club waar hij ooit doorbrak. Onlangs ging het gerucht dat de clubloze sterspeler voor 200 miljoen euro per jaar zou tekenen bij Al Nassr uit Saoedi-Arabië. Echter, Ronaldo zegt zelf dat daar niets van waar is.

Portugal-Marokko

Portugal staat komende zaterdag om 16.00 uur Nederlandse tijd tegenover Marokko in het Al Thumama Stadium in de Qatarese hoofdstad Doha. De winnaar van die wedstrijd neemt het op tegen Engeland of Frankrijk.

Ster advertentie
Ster advertentie