Up 2 Date

Verdachte onthult in telefoongesprek motief voor moord Peter R. de Vries

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Verdachte onthult in telefoongesprek motief voor moord Peter R. de Vries

Een van de verdachten heeft zich in een telefoongesprek uitgelaten over de reden waarom Peter R. de Vries is vermoord. Volgens Christopher W. (27) was de bemoeienis van De Vries met het Marengo-proces de reden. Dat meldt EenVandaag.

Opdracht

W. zou in het voorjaar van 2021 de opdracht hebben gekregen om De Vries te vermoorden, samen met twee andere mannen. De opdracht voor de moord werd uiteindelijk niet aan hem, maar aan andere personen gegeven. Toch blijft W. op de achtergrond alsnog een belangrijke rol spelen en is hij een van de tot nu toe vijf verdachten in het strafrechtelijk onderzoek.

Telefoongesprek met vriendin

Op de dag dat De Vries werd vermoord, belde W. met zijn vriendin, die hem vertelde dat de misdaadverslaggever was neergeschoten. "Lekker voor hem", reageerde W., waarop zijn vriendin woedend werd. Vervolgens zei W. dat De Vries "overal zijn neus in stopte waar hij die niet moest stoppen, daarom hebben ze hem geschoten".

W. en twee andere verdachten hebben in mei en juni volgens recherche "getreuzeld" met de uitvoering van de moord op de misdaadverslaggever. Dat zou blijken uit meerdere onderschepte spraakberichten en afgeluisterde telefoongesprekken. Ook is dit door drie bronnen die het politiedossier over de moordaanslag goed kennen onafhankelijk van elkaar bevestigd.

Ster advertentie
Ster advertentie