Up 2 Date

OM doet nog steeds onderzoek naar uitspraken van Johan Derksen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. OM doet nog steeds onderzoek naar uitspraken van Johan Derksen

Het Openbaar Ministerie (OM) doet nog steeds onderzoek naar de beweringen die Johan Derksen vorige maand deed in de talkshow Vandaag Inside. Volgens het OM gaat het om 'een kortlopend onderzoek naar de feiten en omstandigheden', maar is er nog geen duidelijkheid wanneer het onderzoek is afgerond.

OM wil niets kwijt over onderzoek

Het OM wil niet zeggen of er al gesprekken hebben plaatsgevonden met Johan Derksen of andere betrokkenen bij de zaak. "Het past ons niet om in deze fase daarover iets te zeggen", aldus een woordvoerder van het OM Noord-Nederland tegen ANP.

Verjaringstermijnen

Eind april maakte het OM bekend de uitspraken van Johan Derksen te gaan onderzoeken. "Duidelijk is dat hier sprake is van zeer af te keuren grensoverschrijdend gedrag. Daarbij is ook de wijze waarop er in het tv-programma over gesproken wordt bijzonder kwetsend. Dit kan slachtoffers van zedenfeiten ook na een lange tijd diep raken", liet het OM toen weten. Hoewel de resultaten uit het onderzoek zullen worden beoordeeld op hun strafrechtelijke relevantie, geeft het OM aan dat mensen rekening moeten houden met verjaringstermijnen.

Duizenurenkaars

Derksen kwam eind april in opspraak nadat hij tijdens een uitzending vertelde hoe hij in zijn jonge jaren een bewusteloze, dronken vrouw gepenetreerd zou hebben met een kaars. Later die week kwam hij terug op zijn uitspraken. "Het was zo'n hele grote duizendurenkaars, dat was toen in. Dat staat op zo'n sokkel, zo'n heel groot ding. Die hebben we gepakt en die juffrouw lag op de bank en die hebben we zo tussen haar benen gedaan. Dus toen wij weggingen stond die kaars loodrecht de lucht in", vertelde Derksen.

Terug op tv

Afgelopen donderdag werd bekend dat Vandaag Inside vanaf vandaag weer wordt uitgezonden op SBS6 na een onderbreking van zo'n drie weken. Volgens directeur TV van Talpa, Marco Louwerens, heeft Derksen 'duidelijk genoeg afstand genomen van hetgeen er mis is gegaan'. "De keuze om te stoppen lag bij hem, maar inmiddels is het hem duidelijk geworden dat zelfs de grootste criticasters vinden dat een programma als Vandaag Inside een plek moet hebben in het Nederlandse medialandschap. Die mening delen wij", aldus Louwerens.

Ster advertentie
Ster advertentie