Up 2 Date

Denemarken schrapt volgende week alle coronamaatregelen

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Denemarken schrapt volgende week alle coronamaatregelen

Denemarken schaft aanstaande maandag alle coronamaatregelen af. Dat heeft de Deense premier Mette Frederiksen bekendgemaakt tijdens een persconferentie. Volgens haar is het coronavirus geen gevaar meer voor de samenleving.

Hoog aantal besmettingen

Hoewel alle coronamaatregelen in het Noord-Europese land komen te vervallen, loopt het aantal besmettingen snel op. Desondanks heeft de Deense regering de coronaregels de afgelopen weken verder versoepeld. Zo kunnen mensen onder andere weer naar het theater of naar de bioscoop. Wel bleven beperkende maatregelen gelden voor bijvoorbeeld de horeca en nachtclubs en is het dragen van een mondkapje nog verplicht. Deze maatregelen komen per 1 februari te vervallen.

Geen gevaar voor samenleving

Volgens premier Frederiksen vormt COVID-19 geen gevaar meer voor de samenleving, vanwege de 'solide verdediging' van de vaccinaties. "We nemen afscheid van beperkingen en verwelkomen het leven zoals we dat vóór corona kenden." Daarnaast daalt het aantal ziekenhuisopnames, ondanks het stijgende aantal besmettingen.

Versoepelingen in Nederland

Verschillende Europese landen hebben de afgelopen tijd de coronamaatregelen versoepeld, waaronder Nederland. Tijdens de coronapersconferentie van afgelopen dinsdag hebben premier Rutte en minister Kuipers bekendgemaakt dat de horeca en cultuursector onder bepaalde voorwaarden weer tot 22:00 uur open mag. Sportcompetities worden weer hervat en publiek bij professionele sport is weer welkom. Sportwedstrijden en evenementen, zowel binnen als buiten, mogen doorgaan met een maximum aantal bezoekers. Daarbij wordt een derde van de capaciteit gehanteerd, met binnen een maximum van 1250 bezoekers.

Ster advertentie
Ster advertentie