Up 2 Date

OMT adviseert dat kinderen onder de 12 jaar niet meer in isolatie hoeven

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. OMT adviseert dat kinderen onder de 12 jaar niet meer in isolatie hoeven

Het Outbreak Management Team heeft het kabinet geadviseerd om het isolatiebeleid te versoepelen. Het gaat dan met name om kinderen onder de twaalf jaar, die niet meer in quarantaine hoeven nadat ze in contact zijn geweest met een besmet persoon. Het belangrijkste voordeel is dat basisscholen dan gewoon open kunnen blijven.

Geen klachten

Het OMT benadrukt dat het advies geldt voor kinderen die géén klachten ervaren. Bij klachten is het de bedoeling dat ze wel gewoon thuisblijven. Kinderen tussen de dertien en achttien jaar oud mogen volgens het OMT gewoon naar school en sporten als ze een zelftest doen. Zij worden nog wel geadviseerd om tien dagen lang contact met ouderen en kwetsbaren te vermijden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Versoepelingen

Momenteel worden hele klassen naar huis gestuurd als er drie leerlingen positief testen op het coronavirus. Door de quarantaineregels moeten complete klassen dan thuisblijven. De afgelopen tijd riepen verschillende bonden op tot het versoepelen van deze maatregel. Volgens de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) zit bijna vijfentwintig procent van de leerlingen thuis door de huidige regelgeving.

Het kabinet maakt morgen tijdens de nieuwe coronapersconferentie bekend of het het advies van het OMT opvolgt.

Ster advertentie
Ster advertentie