Up 2 Date

Giro555-actie voor Turkije en Syrië heeft tot nu toe 108 miljoen euro opgebracht

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Giro555-actie voor Turkije en Syrië heeft tot nu toe 108 miljoen euro opgebracht

Een week na de nationale actie van Giro555 is er ruim 108 miljoen euro opgehaald voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië, zo meldt Oxfam Novib. Dat is 20 miljoen euro meer dan het eindbedrag, na dat op 88 miljoen euro stond.

'Fantastisch bedrag'

De actievoorzitter van Giro555, Michiel Servaes, is tevreden met het opgehaalde bedrag voor de slachtoffers. "Dit is een fantastisch bedrag en toont de enorme betrokkenheid van veel Nederlanders bij de slachtoffers van deze ramp. Sinds de actiedag van vorige week is er nog zo’n 20 miljoen euro gedoneerd." Het is nog steeds mogelijk om geld te doneren aan de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië.

Noodhulp uitbreiden

Afgelopen maandag werd het grensgebied tussen Turkije en Syrië wederom opgeschrikt door een zware aardbeving en meerdere naschokken. Volgens Servaes gaan de hulporganisaties achter Giro555 de noodhulp verder uitbreiden om de slachtoffers van die aardbevingen in Turkije en Syrië te helpen.

Reddingswerkzaamheden

Volgens Oxfam Novib heeft het Rode Kruis sinds ze hun reddingswerkzaamheden zijn gestart in Turkije ruim 20 miljoen warme maaltijden en 15 miljoen waterflessen uitgedeeld. Save the Children heeft in Syrië zo'n 7500 mensen voorzien van warme maaltijden. Daarnaast meldt de hulporganisatie dat er 250 reparaties worden uitgevoerd aan kranen en wasbakken in Aleppo om het waternetwerk te herstellen.

Aardbevingen

Turkije en Syrië werden op 6 februari getroffen door allesverwoestende aardbevingen. Niet alleen in Turkije en Syrië, maar ook in Cyprus, Israël, Irak en Libanon werden schokken gevoeld. Turkije werd later op de dag nogmaals getroffen door een nieuwe zware aardbeving. Twee weken na het natuurgeweld zijn veel reddingsacties gestaakt, behalve in de Turkse provincies Hatay en Kahramanmaras. De noodhulp is nu vooral gericht op het zorgen voor eten, onderdak en zorg voor slachtoffers.

Giro555

Door de aardbevingen in Turkije en Syrië is het leven van tienduizenden mensen volledig verwoest. Wil je steun bieden en ervoor zorgen dat de inwoners genoeg medische zorg, voedsel, water en onderdak krijgen? Doneer dan nu via Giro555. Meer lezen over de laatste ontwikkelingen? Ga naar FunX.nl/giro555.

Geef nu

Ster advertentie
Ster advertentie