Up 2 Date

Verdachte van drillrapmoord bij Scheveningse Pier meldt zich bij politie

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Verdachte van drillrapmoord bij Scheveningse Pier meldt zich bij politie

De Amsterdamse rapper Tyrece B. heeft zichzelf vandaag aangegeven bij de politie na ruim een jaar voortvluchtig te zijn geweest. B. werd sinds de dodelijke steekpartij op de Scheveningse Pier gezocht door de politie vanwege verdenking van betrokkenheid bij de zogenoemde drillrapruzie.

Instagram Live

Tyrece B. liet op Instagram Live zien dat hij samen met twee andere mannen aanwezig was op het politiebureau om zich aan te geven, zo meldt AT5. "Dit is Tyrece B., hij wordt gezocht. Hij moest zich melden", zou een van de mannen hebben gezegd tegen een agent, terwijl de ander zei dat B. het "lang heeft volgehouden". Een politieagent vroeg aan de voortvluchtige rapper waarom hij zichzelf heeft aangegeven, maar B. weigerde te antwoorden.

Getrokken vuurwapen

B. wordt verdacht van betrokkenheid bij de dodelijke steekpartij op de Scheveningse Pier op 11 augustus vorig jaar. Daarbij werd de 19-jarige Rotterdammer Cennethson 'Chuchu' Janga doodgestoken. Op camerabeelden is te zien dat B. met een getrokken vuurwapen achter Janga aanrent en het wapen op hem richt. In de chaos die ontstond tijdens de ruzie wist hij te ontkomen en zich tot vandaag schuil te houden.

Vijf jaar cel

In april werd de Rotterdammer Kevin A. al veroordeeld tot vijf jaar cel voor zijn betrokkenheid bij de steekpartij. Hij werd door het OM gezien als de aanstichter van de chaos die ontstond op de Pier. Ook heeft het OM dertien jaar cel geëist tegen twee mannen van 21 jaar oud die verdacht worden van doodslag op Janga.

Ster advertentie
Ster advertentie