Up 2 Date

13 jaar cel geëist tegen verdachten dodelijke drillrapruzie bij Scheveningse pier

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 13 jaar cel geëist tegen verdachten dodelijke drillrapruzie bij Scheveningse pier

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dertien jaar cel geëist tegen twee mannen, beiden 21 jaar oud, die betrokken waren bij de zogenoemde drillrapruzie in Scheveningen. De twee worden verdacht van doodslag op de 19-jarige Rotterdamer Cennethson Janga, ook wel bekend als Chuchu, zo meldt Rijnmond.

'Naar Scheveningen om te chillen'

Chuchu werd het slachtoffer van geweld nadat er een vechtpartij uitbrak op de pier in Scheveningen. Het conflict zou te maken hebben met Blacka en de Amsterdamse rapper Tyrece B. die tot op de dag van vandaag voortvluchtig is. Op 10 augustus ontmoetten de Amsterdamse rapgroep 73 De Pijp en de Rotterdamse groep 24 elkaar in Scheveningen voor een vechtpartij. In de chaos die daarbij ontstond werd Janga uiteindelijk doodgestoken. De twee verdachten zeggen dat ze naar Scheveningen gingen om te chillen maar het OM gelooft daar niets van. Over twee weken horen de twee wat hun straf wordt.

Eerdere veroordeling

Eerder dit jaar werd de 20-jarige Rotterdammer Kevin A. veroordeeld tot vijf jaar cel voor zijn betrokkenheid bij de vechtpartij. Kevin werd door de rechtbank in Den Haag gezien als de aanstichter van de chaos die ontstond op de pier. Zo zou hij iemand hardhandig naar zich toe hebben getrokken waardoor de confrontatie uit de hand liep. Kevin verscheen in het verleden meerdere keren voor de rechter en is al meermaals veroordeeld.

Ster advertentie
Ster advertentie