Up 2 Date

Kabinet biedt nabestaanden Peter R. de Vries excuses aan

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Kabinet biedt nabestaanden Peter R. de Vries excuses aan

Het kabinet heeft vrijdag de nabestaanden van Peter R. de Vries, de broer van kroongetuige Nabil B en advocaat Derk Wiersum hun excuses aangeboden. Justitieminister Dilan Yesilgöz geeft toe dat er fouten zijn gemaakt bij de beveiliging.

Rapport

De excuses van het kabinet volgen naar aanleiding van een vernietigend rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV). In dat rapport schreef de OVV dat er door de politie en het Openbaar ministerie veel signalen zijn gemist voorafgaand aan de moorden. De verschillende diensten zouden langs elkaar heen hebben gewerkt.

Fouten

"Het is duidelijk geworden dat er fouten zijn gemaakt", erkent de minister van Justitie en Veiligheid vrijdag. "Ook is er onvoldoende tegemoetgekomen aan zorgen die leefden bij de te beveiligen personen en dierbaren."

Yesilgöz laat weten alle aanbevelingen van de OVV over te nemen om de beveiliging te verbeteren. Hoewel er volgens Yesilgöz al een aantal verbeteringen zijn toegepast, moet het stelsel nog verder worden aangepast om dreigingen vanuit de georganiseerde misdaad aan te kunnen.

Reactie familie Reduan

De nabestaanden van Reduan, de broer van kroongetuige Nabil B., laat weten dankbaar te zijn dat het kabinet de gemaakte fouten toegeeft. "Aan de andere kant blijft gelden dat wij onze Reduan er niet mee terug krijgen", zeggen de nabestaanden. "Hetzelfde geldt voor Derk, Peter en onze vrije levens. Die pijn zal altijd blijven."

Ster advertentie
Ster advertentie