Up 2 Date

Trump klaagt overheid aan; wil onafhankelijke controleur FBI-onderzoek

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Trump klaagt overheid aan; wil onafhankelijke controleur FBI-onderzoek

Donald Trump heeft een aanklacht ingediend tegen de Amerikaanse overheid. Op die manier probeert de Amerikaanse ex-president ervoor te zorgen dat de FBI tijdelijk stopt met het bestuderen van materiaal dat eerder deze maand uit zijn woning werd meegenomen. Ook vindt Trump dat er een onafhankelijke controleur moet komen om toezicht te houden op het onderzoek.

Aanklacht

In de aanklacht eisen de advocaten van Trump verder een gedetailleerd overzicht van alle spullen die de FBI bij de huiszoeking meenam. Daarnaast eisen ze in het schriftelijke verzoek dat de overheid elk in beslag genomen item teruggeeft dat niet binnen het bereik van het huiszoekingsbevel viel.

Om al die documenten goed te kunnen beoordelen, eisen Trumps advocaten dat er een neutrale controleur wordt aangesteld. Volgens de advocaten is dat nodig, omdat het FBI-onderzoek politiek gemotiveerd kan zijn.

Huiszoeking

Op 8 augustus werd de villa van Trump in Florida binnengevallen door de FBI. De agenten waren op zoek naar vertrouwelijke documenten die de oud-president had meegenomen uit het Witte Huis. Meer dan 300 vertrouwelijk documenten van onder meer de CIA, NSA en FBI werden uit het huis meegenomen. Daar zouden ook documenten met de status 'topgeheim' tussen zitten, die normaal worden bewaard in speciale overheidsfaciliteiten.

Ster advertentie
Ster advertentie