Up 2 Date

Braziliaanse politicus gooit granaat naar politieagenten tijdens arrestatiepoging

foto: Instagram: blogdojefferson8
  1. Newschevron right
  2. Braziliaanse politicus gooit granaat naar politieagenten tijdens arrestatiepoging

De Braziliaanse politicus Roberto Jefferson heeft zich zondag tijdens een arrestatiepoging geprobeerd te verweren door een granaat te gooien naar politieagenten en schoten te lossen. Daarbij raakten twee Braziliaanse politieagenten gewond. Na een urenlange omsingeling gaf Jefferson zich uiteindelijk over.

Poging tot moord

Politieagenten wilden Jefferson arresteren op bevel van het hooggerechtshof, omdat hij een rechter zou hebben beledigd. De politicus was het niet eens met een vonnis over de verdeling van politieke zendtijd en liet zich daarover uit. Daarnaast liep er al een zaak tegen Jefferson wegens mogelijke betrokkenheid bij het fabriceren en verspreiden van nepnieuws. De politie heeft laten weten weten dat Jefferson vanwege het gooien van de granaat nu ook wordt beschuldigd van poging tot moord.

Bondgenoot president

Jefferson wordt veelal gezien als een bondgenoot van de rechtse president Jair Bolsonaro. Kort na de arrestatie waarbij schoten werden gelost en een granaat werd gegooid, probeerde Bolsonaro zich echter te distantiëren van Jefferson. Hij zegt in de opname dat iemand die op politieagenten schiet als een crimineel moet worden behandeld.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Spanningen lopen op

In aanloop naar de presidentsverkiezingen in Brazilië lopen de spanningen steeds verder op in het land. President Bolsonaro zou onlangs de regels omtrent politieke advertenties hebben overtreden, waarna een rechter besloot een deel van de zendtijd van Bolsonaro aan zijn grootste uitdager te geven: de linkse oud-president Luiz Inácio Lula da Silva. Over die uitspraak was Jefferson het niet eens, waarna het hooggerechtshof hem wilde arresteren. Jefferson gaf echter al snel aan zich niet te zullen overgeven, waarna de confrontatie met de politie ontstond. Da Silva beschuldigt Bolsonaro er nu van politiek geweld in Brazilië aan te wakkeren.

Ster advertentie
Ster advertentie