Up 2 Date

Malediven laat vanaf nu geen Israëlische staatsburgers meer toe in hun land

foto: Instagram
  1. Newschevron right
  2. Malediven laat vanaf nu geen Israëlische staatsburgers meer toe in hun land

De regering van de Malediven heeft besloten om Israëlische staatsburgers te weren uit hun land. De eilandengroep, die bekendstaat om zijn witte stranden, wil Israëliërs geen toegang meer geven tot hun landsgrenzen vanwege het hevige geweld tegen de Palestijnse burgers.

Geen toegang burgers Israël

De wet om Israëlische staatsburgers de toegang tot de eilandengroep te ontzeggen zal snel in werking treden, zo meldt minister van Binnenlandse Zaken Ali Ihusaan. Een van de verklaringen van de regering is dat de eilandengroep "het bloedgeld van Israël niet wenst te ontvangen". Oppositiepartijen in de Malediven reageerden niet positief op het aannemen van deze nieuwe wet, maar dat weerhield de president Mohamed Muizzu niet om de wet alsnog goed te keuren. Naast de nieuwe regel, zal de eilandengroep in de Indische Oceaan zich ook financieel inzetten voor de Palestijnen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Verlaat de Malediven"

De regering van Israël raadt haar staatsburgers aan om niet meer af te reizen naar de Malediven. Daarbij geeft de regering aan dat de Israëliërs die zich nu bevinden in de Malediven moeten overwegen om terug te keren naar hun land. Israël maakt duidelijk dat ze weinig kunnen doen voor staatsburgers die zich in de Malediven bevinden tijdens een eventuele noodsituatie. In het afgelopen jaar reisden zo’n 11.000 Israëliërs naar de Malediven.

Malediven is niet het enige land dat Israëliërs weert. Ook Algerije, Bangladesh, Brunei, Irak, Iran, Koeweit, Libanon, Libië, Pakistan, Saudi-Arabië, Syrië en Jemen weren burgers die afkomstig zijn uit Israël.

Ster advertentie
Ster advertentie