Up 2 Date

Verpleegkundige verdacht van doden zeker 20 patiënten in Assen

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Verpleegkundige verdacht van doden zeker 20 patiënten in Assen

Vorige maand werd er een verpleegkundige in Assen gearresteerd op verdenking van het doden van patiënten. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft de 31-jarige man nu zelf toegegeven het leven van zo'n 20 patiënten vroegtijdig te hebben beëindigd.

Bekentenis

Het OM meldt op basis van een brief van een Drentse zorginstelling over gesprekken met de verdachte. Het gaat om GGZ Drenthe, waar de verdachte zelf werd behandeld. In de gesprekken zou de verdachte meerdere malen hebben gezegd dat hij als longverpleegkundige in het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen tijdens de coronapandemie "het leven van een twintigtal patiënten voortijdig had beëindigd".

De 31-jarige man blijft 30 dagen langer vastzitten, besloot de rechter vandaag. Tot nu mocht hij alleen contact hebben met zijn advocaat, maar de beperkingen zijn nu opgeheven.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aangifte

De verdachte werkte op de longafdeling van het ziekenhuis in Assen. De 20 patiënten overleden tijdens de coronapandemie. Nadat de brief van de ggz-instelling in Drenthe bij de raad van bestuur van het ziekenhuis was binnengekomen, werd de man op non-actief gesteld. Het ziekenhuis deed onderzoek en in maart werd er aangifte gedaan.

Ster advertentie
Ster advertentie