Up 2 Date

Sanil B. in hoger beroep tegen straf voor dood Carlo Heuvelman

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Sanil B. in hoger beroep tegen straf voor dood Carlo Heuvelman

Sanil B., de belangrijkste verdachte in de zaak rond de dood van Carlo Heuvelman, gaat in hoger beroep tegen de celstraf van zeven jaar die hij opgelegd kreeg voor het geweldsincident in Mallorca waarbij Heuvelman om het leven kwam. Dat bevestigt zijn advocaat Peter Plasman aan NU.nl.

Hoger beroep

De uitspraak van de rechter kwam afgelopen week hard aan bij B. en zijn familie. Na afloop van de zitting liet zijn vader al aan de nieuwssite weten dat B. in hoger beroep zou gaan. Volgens de familie zou hij namelijk onschuldig zijn. Advocaat Plasman zei na het vonnis dat hij de straf zag aankomen, maar het er niet mee eens was. Een hoger beroep kon dan ook niet uitblijven.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dna-spoor

De rechtbank oordeelde dat Heuvelman is overleden doordat hij door een groep in elkaar is geslagen en tegen zijn hoofd is getrapt. Sanil B. zou hieraan hebben meegedaan. Bewijs daarvoor was dna van Heuvelman dat op zijn schoen was achtergebleven. Hierdoor kon B. worden veroordeeld voor de dood van Carlo Heuvelman. "Je bent die nacht verschrikkelijk de fout ingegaan", aldus de rechter tegen de verdachte. "Jij hebt je schuldig gemaakt aan ongekend gewelddadig gedrag. Jij en je mededaders hebben het leven van velen onherstelbaar beschadigd."

Groepsgeweld

Hoewel de rechtbank ervan overtuigd is dat minimaal één ander persoon ook verantwoordelijk is voor de dood van Heuvelman, is hiervoor onvoldoende bewijs. Mees T. en Hein B. werden daardoor niet veroordeeld voor de dood van Heuvelman, maar kregen beide wel dertig maanden gevangenisstraf voor doodslag vanwege een ander heftig geweldsdelict diezelfde nacht. Zes andere mannen uit de vriendengroep kregen gevangenisstraffen tussen 12 en 30 maanden voor geweldspleging.

Signaal

De straffen voor de overige vrienden zijn fors hoger dan het OM had geëist. Volgens de rechter is dit omdat er een signaal afgegeven moet worden. "Wat daar voor cafe de Bierexpress is gebeurd, moet worden gezien als geweld van een hele groep tegen alle slachtoffers", zei de rechter bij de uitspraak. "Het signaal moet zijn: dit soort extreem en zinloos groepsgeweld wordt zwaar gestraft."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie