Naar homepage
Up 2 Date

Harry en Meghan verwelkomen dochtertje Lilibet Diana

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Harry en Meghan verwelkomen dochtertje Lilibet Diana

De Britse prins Harry en Meghan Markle hebben een bewogen jaar achter de rug nadat ze in 2020 braken met het Britse koningshuis, maar gelukkig is er sindsdien ook veel goeds gebeurd voor het koppel. Zo ook afgelopen vrijdag toen hun zoontje Archie er een zusje bij kreeg. Het koppel liet via hun website weten dat hun dochtertje Lilibet Diana Moutbatten-Windsor in een ziekenhuis in Santa Barbara ter wereld werd gebracht.

Gezonde moeder en dochter

De naam Lilibet is een verwijzing naar de bijnaam van haar overgrootmoeder koningin Elizabeth, die in de koninklijke familie zo wordt genoemd. Haar tweede naam Diana is een eerbetoon aan de overleden moeder van Harry. Volgens het koppel zijn zowel moeder als dochter gezond en wel en inmiddels thuis.

Dankbaarheid

In de verklaring op hun website spreken Harry en Meghan ook hun dankbaarheid voor alle steun die ze ontvingen tijdens de zwangerschap. "Ze is meer dan we ons ooit konden voorstellen en we zijn nog steeds dankbaar voor de wereldwijde liefde en gebeden die we gevoeld hebben. Bedankt voor jullie vriendelijkheid en steun tijdens deze speciale tijd voor onze familie."

Koninklijke opvoeding?

Het is nog onduidelijk of Lilibet een koninklijke opvoeding krijgt. Harry en Meghan voeren namelijk geen werkzaamheden meer uit voor Buckingham Palace, vanwege misstanden die daar plaatsvonden. Onlangs wist de Britse krant The Guardian te onthullen dat het Britse koningshuis tot minimaal het einde van de jaren zestig een racistisch personeelsbeleid had.

Ster advertentie
Ster advertentie