Up 2 Date

Ook Do slachtoffer van seksueel grensoverschrijdend gedrag Jeroen Rietbergen

  1. Newschevron right
  2. Ook Do slachtoffer van seksueel grensoverschrijdend gedrag Jeroen Rietbergen

Ook zangeres Do is slachtoffer van seksueel grensoverschrijdend gedrag van Jeroen Rietbergen. In een interview met NRC vertelt ze dat Rietbergen twintig jaar geleden bij haar over de grens is gegaan.

'Niet oké'

"Twintig jaar geleden heeft hij dingen bij mij gedaan waarvan ik toen zei: 'Gast, je bent gewoon koekoek, dat doe je toch niet?'", vertelt Do. "Maar er was een andere machtsverhouding, want ik huurde hem in en was niet afhankelijk van hem."

"Wat hij deed was echt niet oké, maar nadat ik hem erop had aangesproken, heeft hij het nooit meer bij mij gedaan. En mijn collega's wisten ervan. Als hij dan weer vieze praatjes had, zeiden zij: 'Gast, hou eens je bek joh, doe normaal.' Dus ik voelde me gesterkt door mijn omgeving."

Minstens zes mannen

De zangeres vertelt dat tijdens haar carrière minstens zes mannen weleens seksueel grensoverschrijdend gedrag hebben vertoond. "Ik heb ooit met een producer gewerkt, toen ik echt jong was, minderjarig, die tegen mij zei: 'Misschien moet je in je nakie gaan zingen. Dan voel je het veel meer. Andere zangeressen doen dat ook.' En ik heb dat niet gedaan, gelukkig. Maar dat is toch heel gek. Hij was ook veel ouder."

Hulp bij seksueel grensoverschrijdend gedrag

Heb je zelf te maken (gehad) met seksueel grensoverschrijdend gedrag? Neem dan contact op met Centrum Seksueel Geweld. Dit kan gratis, vrijblijvend en anoniem. Zij bieden professionele hulp en kunnen je helpen bij het zetten van eventuele vervolgstappen. Zij zijn 24/7 te bereiken via 0800-0188 of via de chat op www.centrumseksueelgeweld.nl (van maandag t/m vrijdag van 16.00 – 06.00 uur en zaterdag en zondag van 20.00 tot 06.00 uur).

Ook kun je contact opnemen met Slachtofferhulp, MIND Korrelatie of Fier.

Ster advertentie
Ster advertentie