Up 2 Date

Al Jazeera-journalist verliest na vrouw, dochter en zoon opnieuw een zoon

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Al Jazeera-journalist verliest na vrouw, dochter en zoon opnieuw een zoon

Afgelopen weekend overleden twee Palestijnse journalisten na een Israëlische luchtaanval. Eén van hen was Hamza Al-Dahdouh, de zoon van Al Jazeera-correspondent Wael Al-Dahdouh die al eerder zijn vrouw, dochter, andere zoon en kleinkind verloor door een soortgelijke aanval. De journalistenorganisatie Reporters Without Borders doet oproep om "het ondraaglijke bloedbad te stoppen".

Overleden

Hamza Al-Dahdouh en Mustafa Thuria overleden na een Israëlische luchtaanval in het westen van Palestina. De twee Palestijnen waren beide freelance journalisten en werkten onder meer voor Al Jazeera. Volgens andere Al Jazeera-correspondenten was het voertuig van Hamza en Mustafa het doelwit van de Israëlische aanvallen. De twee probeerden burgers te interviewen die het slachtoffer waren van een eerder bombardement.

Wael Al-Dahdouh, de vader van de overleden Hamza, werkt ook voor Al Jazeera en is de vaste Palestijnse correspondent van de mediatitel. In oktober verloor hij ook al zijn vrouw, dochter, kleinkind en andere zoon door een Israëlische luchtaanval. In december raakte hij zelf gewond door zo'n aanval.

"Uitroeiing van journalistiek"

Volgens Al Jazeera worden er opzettelijke aanvallen gepleegd op Palestijnse journalisten. Iets wat het Israëlische leger ontkent. Volgens de cijfers van Reporters Without Borders zijn er al 79 journalisten gedood sinds de oorlog tegen de Palestijnen is uitgebroken. Op X laat secretaris-generaal van RSF Christophe Deloire weten dat de organisatie Israël verantwoordelijk houdt voor "deze uitroeiing van de journalistiek in Gaza". In november kondigde hij al aan om naar het Internationaal Strafhof te stappen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie