Up 2 Date

Congreslid Texas geeft rapmuziek en games de schuld van schietpartij op basisschool

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Congreslid Texas geeft rapmuziek en games de schuld van schietpartij op basisschool

De discussie rond strengere wapenwetgeving laait weer op in de Verenigde Staten nadat het land werd opgeschrikt door een schietpartij op een basisschool in het Texaanse dorp Uvalde. Volgens Ronny Jackson, congreslid in Texas, heeft de schietpartij echter niets te maken met de milde wapenwetten in Amerika. Hij stelt namelijk dat onder andere rapmuziek en videogames de boosdoeners zijn.

'Ongelooflijk kwaadaardig'

In een interview met Fox News noemt Jackson de schietpartij "ongelooflijk kwaadaardig" en vraagt hij zichzelf af hoe het mogelijk is dat dit heeft kunnen plaatsvinden. "Ik groeide op in een klein plaatsje in het westen van Texas, niet veel kleiner dan Uvalde. Als kind kon ik me nooit voorstellen dat zoiets kon gebeuren. Toen ik nog klein was, waren dingen anders. De focus lag op familie, de gemeenschap en de kerk. Iedereen kende elkaar."

"Onze cultuur is veranderd"

Volgens Jackson is de focus op familie en religie sterk verminderd de afgelopen jaren. "Ik zeg niet dat niemand in Uvalde elkaar kent, maar dit zijn wel dingen die van ons zijn afgenomen. Onze cultuur is de afgelopen 30 of 40 jaar veranderd." Ook worden kinderen volgens het congreslid vandaag de dag veel meer blootgesteld aan vreselijke dingen. "Ik denk daarbij vooral aan de vreselijke dingen die kinderen op jonge leeftijd horen in rapmuziek en het verschrikkelijke geweld dat ze zien in games. Het is gewoon niet goed voor kinderen om toegang te hebben tot alles op het internet."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat rap en games bekritiseerd worden wanneer er een mass shooting heeft plaatsgevonden. Zo gaf oud-president Donald Trump, na twee mass shootings in Texas en Ohio, in 2019 aan dat geweld in games aangepakt moest worden. Echter hebben talloze onderzoeken uitgewezen dat er geen verband is tussen geweld in de virtuele wereld en in de werkelijkheid.

Ster advertentie
Ster advertentie