Up 2 Date

Haags raadslid gearresteerd op verdenking moordpoging demissionair premier Rutte

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Haags raadslid gearresteerd op verdenking moordpoging demissionair premier Rutte

De politie heeft afgelopen zondag het Haagse raadslid Arnoud van Doorn opgepakt op verdenking van het voorbereiden van een moordaanslag op demissionair premier Mark Rutte, zo meldt het AD. Van Doorn werd zondagochtend door de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB) gearresteerd en mocht een dag later weer naar huis.

Verdacht gedrag

Van Doorn zou zondagochtend rond hebben gelopen in een buurt in Den Haag waar Rutte op dat moment aanwezig was. Het viel de beveiliging van de demissionair premier op dat het raadslid "verdacht gedrag vertoonde", waarop hij werd aangesproken en vervolgens werd aangehouden op verdenking van een moordpoging met Rutte als mogelijk doelwit.

Onterechte aanhouding

Van Doorns advocaat Anis Boumanjal noemt de arrestatie "een doorgeschoten kramp" en vindt dat zijn cliënt onterecht is aangehouden. "Er was geen redelijk vermoeden van schuld en om die reden had men mijn cliënt niet mogen aanhouden. Dat het om Rutte gaat maakt het niet anders. Ook dan of beter gezegd juist dan dient de wet te worden gerespecteerd", aldus Boumanjal tegen het AD. Hoewel Van Doorn op vrije voeten is, loopt het onderzoek nog wel naar het raadslid.

Rutte wordt zwaar beveiligd

Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat Rutte zwaar beveiligd wordt nadat bekend werd dat hij mogelijk een doelwit is van een aanslag of ontvoering. In de buurt van de premier zouden zogenaamde spotters gesignaleerd zijn die mogelijk banden hebben met de georganiseerde misdaad. Volgens De Telegraaf zouden de verdachte personen gelinkt zijn aan de Mocro Maffia.

Ster advertentie
Ster advertentie