Up 2 Date

Jongen (10) opgepakt in Florida nadat hij dreigde met schietpartij op basisschool

foto: Lee County Sheriff's Department
  1. Newschevron right
  2. Jongen (10) opgepakt in Florida nadat hij dreigde met schietpartij op basisschool

In de Amerikaanse staat Florida is een 10-jarige jongen gearresteerd nadat hij in een reeks berichten dreigde om een bloedbad aan te richten op zijn basisschool. De jongen verklaarde op het politiebureau dat het om een grap ging.

"Misselijkmakend"

De politie werd afgelopen zaterdag getipt over de berichten waarin de 10-jarige dreigde met een schietpartij op Patriot Elementary School in de stad Cape Coral. De politie stelde meteen een onderzoek in, waarna de jongen werd opgepakt. "Het gedrag van deze leerling is misselijkmakend", zegt Carmine Marceno, sheriff van Lee County, in een verklaring. "Het is van groot belang om ervoor te zorgen dat onze kinderen veilig zijn."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Geen moment geaarzeld"

Volgens Marceno nam de politie de bedreigingen uiterst serieus. Vooral ook omdat de schietpartij op een basisschool in Uvalde zo kortgeleden heeft plaatsgevonden. "Mijn team aarzelde geen moment om deze dreiging te onderzoeken. Dit is niet het moment om je als een kleine delinquent te gedragen. Het is niet grappig. Dit kind uitte een valse bedreiging en ondervindt nu echte consequenties."

Bloedbad in Uvalde

Vorige week dinsdag werd de Verenigde Staten opgeschrikt door een schietpartij op een basisschool in de Texaanse plaats Uvalde. Een 18-jarige schutter opende het vuur op de school waar 21 doden vielen, waaronder 19 kinderen die tussen de 7 en 10 jaar oud waren. De dader, Salvador Ramos, is gedood door de politie.

In de dagen na de tragedie kwamen er steeds meer vragen over het optreden van de politie. Afgelopen vrijdag gaf Steven McCraw, de belangrijkste veiligheidsfunctionaris in Texas, toe dat de politie te lang wachtte met ingrijpen tijdens het schietincident. Agenten zouden maar liefst 45 minuten hebben gewacht op versterking.

Ster advertentie
Ster advertentie