Up 2 Date

Ridouan Taghi gaat in hoger beroep tegen levenslange gevangenisstraf

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Ridouan Taghi gaat in hoger beroep tegen levenslange gevangenisstraf

Ridouan Taghi gaat in hoger beroep tegen zijn levenslange celstraf. Dat heeft zijn advocaat, Michael Ruperti, bevestigd in gesprek met NU.nl. Daarmee krijgt het Marengo-proces, dat al zes jaar duurt, een nieuw hoofdstuk.

Dezelfde verdediging

Ruperti zal samen met zijn collega's Arthur van der Biezen en Sjoerd van Berge Henegouwen wederom de verdediging van Taghi op zich nemen. Ruperti laat aan NU.nl weten dat de verdediging binnen twee weken aan het gerechtshof duidelijk zal maken waarom Taghi precies in hoger beroep is gegaan. In een zogeheten appelschriftuur zetten de advocaten uiteen waarom zij het oneens zijn met Taghi's veroordeling.

Betere voorbereiding

De advocaten van Taghi lieten in de laatste fase van het Marengo-proces weten dat ze het niet meer zagen zitten om de topcrimineel bij te staan. Naar eigen zeggen zouden ze alleen maar worden tegengewerkt door de rechtbank. Het hoger beroep biedt echter nieuwe mogelijkheden, zoals een betere voorbereiding. Ruperti, Van der Biezen en Berge Henegouwen volgende Inez Weski op na haar arrestatie in april vorig jaar. De raadsvrouw wordt ervan verdacht informatie van Taghi te hebben doorgespeeld naar zijn criminele organisatie.

Levenslang

Volgens de rechter is Ridouan Taghi de opdrachtgever geweest van meerdere pogingen tot moord en liquidaties die gepleegd zijn tussen 2015 en 2017. Naast Taghi, kregen ook zijn handlangers Saïd R. en Mario R. een levenslange celstraf opgelegd. Tegen de broer van Mario, Mao R., werd ook levenslang geëist, maar hij kreeg uiteindelijk een gevangenisstraf van vijftien jaar. In totaal zijn zeventien verdachten veroordeeld tot celstraffen tot 29 jaar.

Ster advertentie
Ster advertentie