Up 2 Date

Ambtenaar gaf 2,3 miljoen euro van Rijkswaterstaat uit aan prostituees

foto: Shutterstock / Afbeelding ter illustratie
  1. Newschevron right
  2. Ambtenaar gaf 2,3 miljoen euro van Rijkswaterstaat uit aan prostituees

Een voormalige medewerker van Rijkswaterstaat zou zijn werkgever voor zo'n 2,3 miljoen euro hebben opgelicht. De ambtenaar uit Druten gaf het grootste gedeelte van dat geld uit aan prostituees, zo meldt het AD. Het OM eist een celstraf tegen hem van 2,5 jaar waarvan een half jaar voorwaardelijk.

"Kwetsbare vrouwen"

De rijksambtenaar liet het geld tussen 2012 en 2019 op zijn rekening storten met behulp van valse facturen die hij bij Rijkswaterstaat indiende. Naar eigen zeggen gaf hij het geld uit aan "kwetsbare vrouwen". Voor de rechter liet hij het lijken alsof hij dat deed uit barmhartigheid. "Misschien heb ik een enkele keer seks gehad met zo’n vrouw, maar dat was niet mijn hoofddoel. Ik had in die tijd een slecht huwelijk. Ik was op zoek naar complimenten en positieve aandacht. Zelf heb ik er nooit beter van willen worden."

Dubbele betaling

De ambtenaar werd in 2019 betrapt nadat een collega van hem aan de boekhouder van een bedrijf in Beverwijk navraag deed over een dubbele betaling door Rijkswaterstaat. Volgens de boekhouder heeft het bedrijf nooit zaken gedaan met Rijkswaterstaat.

Al gestraft

Naast het feit dat de ex-ambtenaar enorme bedragen uitgaf aan prostituees, gaf hij zichzelf tussen de drie en vier ton aan salaris. Dat geld gaf hij voornamelijk uit aan vakanties, zijn woning en een nieuwe auto. Zijn advocaat vroeg tijdens de zitting om de man, die nu weer bij zijn ouders woont, een voorwaardelijke straf te geven, omdat hij al gestraft is met het verlies van zijn baan en woning en de scheiding van zijn vrouw.

Ster advertentie
Ster advertentie