Up 2 Date

Sanil B. toch vrijgesproken van doodslag in hoger beroep Mallorcazaak

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Sanil B. toch vrijgesproken van doodslag in hoger beroep Mallorcazaak

In de langslepende Mallorcazaak is hoofdverdachte Sanil B. in hoger beroep vrijgesproken van het medeplegen van doodslag op Carlo Heuvelman. Volgens het gerechtshof in Leeuwarden is er te weinig wettig en overtuigend bewijs. B. is wel veroordeeld voor twee pogingen tot doodslag en openlijk geweld.

Eis van Tien jaar

Het OM eiste in 2022 een celstraf van 10 jaar tegen Sanil B, maar de rechtbank legde hem destijds een celstraf van zeven jaar op. Tegen deze uitspraak ging zowel de verdachte als het OM in hoger beroep. Volgens het OM was Sanil B. de enige van wie bewezen kan worden dat hij verantwoordelijk is voor de dood van Carlo Heuvelman, die overleed nadat hij meerdere schoppen tegen het hoofd kreeg. Aan de schoen van Sanil B. zat het DNA van Carlo Heuvelman. Zelf heeft de 21-jarige man uit Hilversum altijd ontkend de fatale trap te hebben gegeven.

Sanil B. vrijgesproken

Ondanks het DNA dat op de schoen van B. werd gevonden, oordeelde het gerechtshof dat er te weinig bewijs is dat Sanil B. verantwoordelijk is voor het doodschoppen van Carlo Heuvelman: "Het DNA-spoor kan niet zonder meer als daderspoor worden aangeduid."

B. is wel veroordeeld wegens twee pogingen tot doodslag en openlijk geweld. Hij heeft 32 maanden celstraf gekregen, waarvan 3 maanden voorwaardelijk. Omdat hij tijdens zijn voorarrest al 24 maanden heeft vastgezeten, zal hij binnenkort weer op vrije voeten zijn. Volgens zijn advocaat Anis Boumanjal, is dat zelfs binnen een maand al en hoeft hij zich dan alleen nog 's avonds te melden.

Mallorcazaak

Carlo Heuvelman uit Waddinxveen was in de zomer van 2021 op vakantie in Mallorca toen hij belaagd werd door een vriendengroep van zeven. Volgens getuigen werd hij tegen de grond gewerkt en tegen zijn lichaam en hoofd geschopt. De 27-jarige man raakte daardoor in coma en overleed vier dagen later in het ziekenhuis.

Het was moeilijk overtuigend vast te stellen wie van de vrienden precies verantwoordelijk is voor de mishandeling, aangezien de zeven verdachten altijd hebben gezwegen. Daarnaast zijn er geen beelden van het incident.

Ster advertentie
Ster advertentie