Up 2 Date

Honderden herdenken vermoorde basisschooldocent Sabina Nessa

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Honderden herdenken vermoorde basisschooldocent Sabina Nessa

Vorige week werd de 28-jarige basisschooldocent Sabina Nessa in Londen op straat vermoord. Gisteren werden op meerdere plaatsen in het Verenigd Koninkrijk wakes gehouden om Nessa te herdenken.

Wandeling van vijf minuten

Een week geleden werd Nessa vermoord toen ze van haar huis naar een pub liep waar ze had afgesproken. Het was een wandeling van vijf minuten. De volgende dag werd haar lichaam gevonden in een park vlakbij de pub.

Wie er verantwoordelijk is voor de moord, is nog niet duidelijk. Een 38-jarige man werd donderdag opgepakt, maar meteen weer vrijgelaten. Hij blijft wel verdachte in de zaak. Ook heeft de politie beelden van een beveiligingscamera gedeeld waarop een man te zien is die zich in de buurt van haar huis verdacht gedroeg met een voorwerp in zijn hand.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Herdenkingen

Gisteren stonden Britten in Londen, maar bijvoorbeeld ook in Bristol en Brighton, stil bij de moord op de jonge lerares. In Londen verzamelden honderden mensen zich op een plein in de wijk waar Nessa woonde. Haar zus hield daar een emotionele toespraak.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Woede

De moord op de jonge basisschooldocent heeft voor veel woede gezorgd in Engeland. Ruim een half jaar geleden werd in Londen ook een vrouw vermoord tijdens een wandeling op straat. Het lichaam van de 33-jarige Sarah Everard werd een week later teruggevonden in een bos. Met de moord op Nessa is het debat over de veiligheid van vrouwen op straat opnieuw opgelaaid.

De burgemeester van Londen, Sadiq Khan, noemt het geweld tegen vrouwen in een reactie een "epidemie". Bij Good Morning Britain benadrukte Khan dat het mannen zijn die moeten veranderen. "Tussen Internationale Vrouwendag (8 maart) vorig jaar en dit jaar zijn 118 vrouwen vermoord door mannen in het Verenigd Koninkrijk." Ook zei hij dat vrouwenhaat strafbaar moet worden gesteld.

Ster advertentie
Ster advertentie