Up 2 Date

Mallorca-verdachten gaan in cassatie om schadevergoeding aan familie Heuvelman

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Mallorca-verdachten gaan in cassatie om schadevergoeding aan familie Heuvelman

Vijf verdachten gaan in cassatie tegen de schadevergoeding die ze moeten betalen aan de familie van Carlo Heuvelman. Het hof oordeelde dat de verdachten samen een schadevergoeding van ruim twee ton moeten betalen aan de vriendin van de overleden Heuvelman.

Verweer advocaten

Volgens advocaat Anis Boumanjal, die een van de verdachten bijstaat, klopt het bedrag van 218.057 niet. Zo zei Boumanjal dat er "juridisch wel wat af te dingen valt dat op het feit dat de vriendin van Heuvelman afhankelijk was van zijn inkomsten". Ook advocaat Daniel Fontein, die een andere verdachte bijstaat, benadrukt dat de vriendin van Carlo Heuvelman niet op zijn adres stond ingeschreven. Daarnaast waren de twee geen fiscale partners volgens Fontein.

Dood Carlo Heuvelman

Carlo Heuvelman overleed in de zomer van 2021 na bruut uitgaansgeweld op het Spaanse eiland Mallorca. Zeven jongvolwassen jongens werden voor dit geweld aangehouden en vervolgd. Hoofdverdachte Sanil B. kreeg van de rechtbank een celstraf van zeven jaar voor doodslag op Heuvelman. Deze straf werd in hoger beroep teruggedraaid naar dertig maanden, omdat volgens het Gerechtshof niet bewezen kon worden dat één van de verdachten de fatale klappen uitdeelde. B. kwam na de uitspraak in hoger beroep meteen vrij.

Ster advertentie
Ster advertentie