Up 2 Date

Nabestaanden van agent die overleed bij Capitool-bestorming klagen Trump aan

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Nabestaanden van agent die overleed bij Capitool-bestorming klagen Trump aan

De nabestaanden Brian Sicknick, een 42-jarige agent die overleed aan de gevolgen van de Capitool-bestorming, hebben oud-president Donald Trump aangeklaagd. Ze vinden dat Trump en twee relschoppers verantwoordelijk zijn voor zijn dood.

Beroertes

Sicknick overleed een dag na de Capitool-bestorming aan de gevolgen van meerdere beroertes. In eerste instantie werd gedacht dat de agent was overleden aan de directe gevolgen van geweld tijdens de bestorming zelf. Na enkele maanden bleek echter dat hij een natuurlijke dood was gestorven. Toch oordeelde een forensisch patholoog dat de gebeurtenissen tijdens de bestorming wel een rol hebben gespeeld bij het ontstaan van de beroertes bij de agent.

Trump verantwoordelijk

De nabestaanden van Sicknick houden daarom Trump verantwoordelijk. Ze klagen de oud-president aan voor dood door schuld. Trump zei op 6 januari 2021 namelijk dat zijn aanhangers in verzet moesten komen tegen zijn verkiezingsnederlaag. Op dat moment was het Congres net bezig deze uitslag officieel te maken, tot duizenden Trump-aanhangers het gebouw bestormen, wat leidde tot vijf doden en tientallen gewonden.

Volgens de nabestaanden van Sicknick heeft Trump de menigte bij het Capitool "opzettelijk opgehitst, aangestuurd en aangemoedigd". De gevolgen van de bestorming zouden daarom "voorzienbare gevolgen" zijn naar aanleiding van het gedrag van Trump. De familie eist 10 miljoen dollar schadevergoeding.

Ster advertentie
Ster advertentie