Up 2 Date

Oud-profvoetballer Bryan Roy krijgt taakstraf wegens bedreiging van Rutte

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Oud-profvoetballer Bryan Roy krijgt taakstraf wegens bedreiging van Rutte

Oud-profvoetballer Bryan Roy heeft een taakstraf gekregen van 80 uur en een voorwaardelijke celstraf van een maand voor het bedreigen van demissionair premier Rutte via Twitter. Mocht hij binnen twee jaar weer in de fout gaan, komt daar een celstraf van vier weken bij.

"Headshots"

De 51-jarige oud-profvoetballer werd in april aangehouden voor het bedreigen van Rutte. In een reactie op een tweet van iemand anders over Rutte tweette Roy: "Headshots krijgtie straks". Rutte deed kort na de tweet aangifte tegen hem, waarna Roy werd opgepakt en het Openbaar Ministerie (OM) een onderzoek startte naar de zaak. De voormalige voetballer was zelf niet aanwezig bij de rechtszaak en had ook geen advocaat gestuurd.

Complottheorieën

Bryan Roy raakte vorig jaar ook al in opspraak. Zo bedreigde hij via Twitter AD-journalist Chris Klomp, vanwege zijn artikelen waarin hij complottheorieën over corona ontkracht. Uit het politieverhoor, dat in de rechtbank ter sprake kwam, bleek dat Roy verschillende complottheorieën gelooft. Zo gelooft hij dat Rutte meewerkt aan een plan om de wereldbevolking terug te brengen tot 5 miljoen mensen en dat corona daarvoor ingezet wordt.

Ster advertentie
Ster advertentie