Up 2 Date

JoeyAK krijgt in hoger beroep lagere straf voor ontvoering en mishandeling vrouw

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. JoeyAK krijgt in hoger beroep lagere straf voor ontvoering en mishandeling vrouw

JoeyAK heeft in hoger beroep 2 jaar en 8 maanden cel gekregen voor het ontvoeren van een vrouw en haar twee kinderen. Eerder werd de rapper uit Holendrecht door de rechtbank veroordeelt tot een celstraf van 3 jaar en 4 maanden.

"Beangstigend en intimiderend"

JoeyAK kreeg een lagere straf opgelegd, omdat het gerechtshof de gebeurtenissen rond de ontvoering minder bewezen acht dan de rechtbank. Wel vindt het hof dat een onvoorwaardelijke gevangenisstraf nog altijd op z'n plaats is vanwege de ernst van de zaak. "De vrijheidsberoving en de mishandeling voor de vrouw hadden zeer beangstigend en intimiderend moeten zijn geweest", aldus het hof. Het Openbaar Ministerie eiste in hoger beroep een forse hogere straf dan wat JoeyAK nu opgelegd heeft gekregen, namelijk 4,5 jaar.

Ontvoering

JoeyAK werd in december 2020 veroordeeld tot 3 jaar en 4 maanden voor het ontvoeren van een moeder en haar twee kinderen op oudjaarsdag in 2019. Het slachtoffer zou geld hebben gestolen van JoeyAK. Dat was voor de rapper reden genoeg om haar en haar twee kinderen te ontvoeren. Op oudjaarsavond nam hij het drietal mee naar een woning in Almere, waar hij de vrouw mishandelde terwijl de kinderen boven waren. Hij sloeg de vrouw met een vuurwapen en goot kokend water over haar heen waardoor ze eerstegraads brandwonden opliep.

De politie ontving een dag later een tip dat de slachtoffers werden vastgehouden in Almere. Het gezin werd vervolgens bevrijd door een arrestatieteam.

Nog een ontvoering

JoeyAK werd in maart dit jaar in een andere strafzaak veroordeeld tot vier jaar cel voor de ontvoering van rapper Kobus L. De man werd in september 2022 door JoeyAK en andere leden van zijn rapgroep Zone 6 gedwongen om in een bestelbus te stappen. In die bus werd hij urenlang mishandeld en moest hij zijn bezittingen afstaan. Eén van de verdachten in de zaak was Bigidagoe, die in februari werd doodgeschoten.

Ster advertentie
Ster advertentie