Up 2 Date

Verdachte in moordzaak Dean (4) wil niet uitgeleverd worden aan België

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Verdachte in moordzaak Dean (4) wil niet uitgeleverd worden aan België

Dave de K., die verdacht wordt van de ontvoering en het doden van het Belgische jongetje Dean (4), wil niet aan België overgeleverd worden. Dat liet zijn advocaat Michael Yap vandaag weten tijdens een zitting van de rechtbank in Amsterdam.

Uitlevering aan België

De K. zit momenteel vast in Nederland, maar een Vlaamse onderzoeksrechter heeft Nederland verzocht om de 34-jarige Belg uit te leveren, zodat hij in België berecht kan worden. Zowel het Nederlandse en Belgische Openbaar Ministerie vinden dat hij in België terecht moet staan, maar volgens de advocaat van De K. is Nederland verantwoordelijk voor de rechtszaak. Daarnaast zegt de raadsman dat de toegang tot gezondheidszorg in Belgische gevangenissen ondermaats is. De K. vreest dat zijn situatie in een Belgische gevangenis alleen maar zal verslechteren. Hij zou in de gevangenis in Middelburg hebben verzocht om een psychiater en een psycholoog.

Dood aangetroffen in Zeeland

Dean werd zondagavond 16 januari dood aangetroffen in Zeeland. Het vierjarige jongetje werd sinds 12 januari vermist. Zijn ontvoerder, Dave de K., was een vriend van zijn moeder. De twee zouden ruzie hebben gekregen, waarna De K. Dean meenam. De K. had al een celstraf van tien jaar uitgezeten nadat hij een tweejarig jongetje dusdanig mishandelde dat hij om het leven kwam.

Vriendin ook aangehouden

R.W., de Nederlandse vriendin van De K., werd kort na de dood van Dean aangehouden tijdens een huiszoeking in Sint-Gillis-Waas in België. De vrouw wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de kleuter.

Ster advertentie
Ster advertentie