Up 2 Date

Ex-agent die George Floyd vermoordde, neergestoken in gevangenis

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Ex-agent die George Floyd vermoordde, neergestoken in gevangenis

De ex-agent Derek Chauvin, die George Floyd vermoordde in 2020, is in de gevangenis waar hij vastzit, neergestoken door een medegevangene. Persbureau Associated Press meldde op basis van een anonieme bron dat Chauvin serieuze verwondingen over heeft gehouden aan de steekpartij.

Moordenaar George Floyd neergestoken

De steekpartij vond plaats in een federale gevangenis in Tucson, Arizona. Er zouden al langere tijd problemen zijn met de veiligheid vanwege een tekort aan personeel. Chauvin zou afgelopen vrijdagmiddag rond 12.30 uur zijn aangevallen. In een verklaring bevestigde de gevangenisautoriteit dat gevangenismedewerkers levensreddende handelingen moesten uitvoeren voordat Chauvin naar het ziekenhuis werd gebracht.

Moord op George Floyd

In 2020 werd de onschuldige George Floyd vermoord door de witte ex-agent Chauvin. Hij hield 9,5 minuten lang zijn knie in de nek van George Floyd, waardoor hij geen adem kreeg en ter plekke stierf. In een video die de hele wereld shockeerde, is duidelijk te zien en horen dat George Floyd geen adem kreeg. De moord op Floyd zorgde voor ongekend grote protesten uit woede en onmacht over de hele wereld. De drie andere agenten die bij de moord aanwezig waren en er niets tegen deden, zijn ook veroordeeld, maar kregen lagere straffen.

Ster advertentie
Ster advertentie